Nu in Ede een “Uitvaart Informatiecentrum”

Foto: Ede.nieuws.nl

Het Uitvaart Informatiecentrum is gelegen aan de Achterdoelen 66 in Ede Centrum.

U kunt er vanaf nu met of zonder afspraak binnenlopen. Hier wordt u in een rustige ambiance onder het genot van een kopje koffie of thee voorgelicht over alle mogelijkheden die er zijn om uw uitvaart of die van een dierbare te verzorgen.

In alle rust en met openheid kunt u uw vragen stellen die aan bod komen voor, tijdens en na een uitvaart. Tevens kunt u gebruik maken van de uitgebreide informatievoorzieningen. Wij ontvangen u graag in ons Uitvaart Informatiecentrum in Ede.

John Visser

Waarom een Uitvaart Informatiecentrum? 

Via dit informatiecentrum willen wij de angst voor de dood, die vaak aanwezig is open en eerlijk benaderen en ook wat verzachten. Door mensen te informeren kunnen zij meer bewuste keuzes maken. Nabestaanden kunnen actiever deelnemen aan een sterfproces van hun dierbare, maar ook aan het proces van de uitvaart en de soms lange tijd van rouw. Het informatiecentrum is vriendelijk ingericht en nodigt uit via haar grote etalageruiten om naar binnen te kijken.

Vaak ook om naar binnen te gaan en kennis te nemen en te maken van en met dat vervelende, dat onwennige, dat onwenselijke maar tegelijkertijd dat beslist ook onvermijdelijke. Het enige waarvan we zeker zijn nadat wij zijn geboren: “het afscheid nemen van het leven”.

Bij een overlijden komt er veel op u af. Er moeten in een korte tijd keuzes worden gemaakt rondom de uitvaart. Daarom hechten wij veel waarde aan goede voorlichting. In ons informatiecentrum kunt u zich in een ontspannen sfeer op de hoogte stellen van de  mogelijkheden die er zijn op het gebied van begraven of cremeren.

Tevens kunt u bij ons uw uitvaartwensen bespreken en vast laten leggen. Voor uzelf kan het een geruststellende gedachte zijn dat uw wensen bij iemand bekend zijn en dat dit zwart op wit staat. Het kan ook een hulpmiddel zijn voor uw nabestaanden om tijdens de emotionele dagen rondom het afscheid met een goed gevoel keuzes te maken. Misschien weet u nog niet precies wat u wilt. Toch zult u merken dat u best al weet wat u wel of niet wilt, als u hierover nadenkt. Daarnaast besteden wij ook aandacht aan nazorg. Dit wil zeggen alles wat zich afspeelt na een uitvaart. Bijvoorbeeld het bestellen van dankbetuigingen, het uitzoeken van een urn/grafmonument of gewoon voor een gesprek. Goede voorlichting is essentieel.

 

In ons informatiecentrum worden vragen beantwoord zoals:

Wat moet ik doen bij een sterfgeval? Kan ik mijn man ook thuis opbaren? Hoe betrek ik mijn dochtertje bij het afscheid van mijn moeder?  Wat kost nu een uitvaart? Wat zijn de kosten van Natuur begraven  en wat komt erbij kijken? Ik heb een uitvaartverzekering, mag ik zelf kiezen wie de uitvaart verzorgd? Kan ik nu al mijn uitvaartwensen vastleggen? Natuurlijk zijn er nog veel meer vragen die wij graag voor u willen beantwoorden. Mensen worden bewuster, en willen tevens een bepaalde rust hebben als het gaat om zaken rondom het overlijden.

Regel het goed en eenvoudig.

https://www.samenaanallesgedacht.com/uitvaart-informatiecentrum-ede

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden