Anesthesiologen Mark Siemonsma en Dik Snijdelaar schrijven nieuw boek over pijn

Foto: Ede.nieuws.nl

Mark Siemonsma en Dik Snijdelaar, anesthesiologen in ons ziekenhuis ZGV, zijn de trotse medeauteurs van een nieuw praktijkboek over pijn en overhandigden de winnares van de loting, reumaconsulent Rianka Hek, een gesigneerd exemplaar.

Mark Siemonsma: ‘Pijn en chronische pijn komt nog veel voor. We hopen dat dit boek bijdraagt aan een breder begrip van pijngeneeskunde bij alle zorgverleners en dat daardoor de zorg voor patiënten verbetert. Rianka is heel blij met het boek: ‘Ik begeleid veel mensen met chronische pijn dus kan het boek goed gebruiken!’

Het boek is geschreven voor artsen, paramedici en verpleegkundigen en iedereen die in opleiding is voor deze beroepen. Vaak zijn deze hulpverleners zelf geen pijnspecialist, maar hebben zij wel bijna dagelijks te maken met patiënten met (chronische) pijnklachten. Zij zullen in dit boek herkenbare onderwerpen terugvinden.

Pijnklachten

Pijn vermindert de kwaliteit van leven van veel mensen. Hulp aan deze patiënten is complex en vereist kennis van de pijngeneeskunde binnen de diverse disciplines waarin hulpverleners in contact komen met mensen met pijnklachten. In het boek ‘Probleem-georiënteerd denken in de pijngeneeskunde’ worden hulpverleners aan de hand van casuïstiek wegwijs gemaakt in de vele verschillende behandelaspecten van pijn. Anesthesiologen Mark Siemonsma (redactie) en Dik Snijdelaar (redactieraad) laten zien hoe men met de pijnklacht van een patiënt kan omgaan en die pijn zo mogelijk kan behandelen.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden