Bent u onze nieuwe vrijwilliger?

Foto: ZGV
Foto: Ede.nieuws.nl

Om verwardheid en/of achteruitgang in lichamelijke conditie tijdens een ziekenhuisopname te voorkomen stelt Ziekenhuis Gelderse Vallei aanvullende zorg voor ouderen beschikbaar: het HELP-programma.

HELP is de afkorting van Hospital Elder Life Program. Hiervoor zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Door het HELP-programma krijgen oudere pati├źnten extra persoonlijke en ondersteunende aandacht van vrijwilligers tijdens de ziekenhuisopname. Deze vrijwilligers voeren dagelijks activiteiten uit om de ouderen te helpen. Bijvoorbeeld een stukje lopen op de gang, de krant lezen en bespreken, een spelletje doen, of uitleg geven over de werking van bijvoorbeeld de menukaart.

Bent u onze nieuwe vrijwilliger?

Wilt u ook als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de goede zorg voor onze ouderen pati├źnten? U kunt zich aanmelden via Helma van de Kuit, vrijwilligerscontactpersoon HELP. Zij is bereikbaar via [email protected]. Er wordt gestart met een kennismakingsgesprek, en vervolgens wordt er gekeken of u geschikt bent als vrijwilliger voor het HELP-programma. Daarna volgt een korte scholing voordat u ingewerkt wordt op de afdeling.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden