Lionsclubs van Ede organiseren voor 10de maal een ouderen dag

Foto: Ede.nieuws.nl

Dinsdag 9 mei 2017 organiseren de Lions Clubs Ede en Ede Nederveluwe samen alweer voor de tiende keer de zogenaamde Leeuwendag. Deze dag houdt in dat, in het kader van “alleen is maar alleen” een grote groep ouderen en alleenstaanden wordt uitgenodigd om met Lionsleden een gezellige dag mee te maken.

In samenwerking met verschillende zorginstellingen worden met 20 privéauto’s de gasten opgehaald om gezamenlijk bij Hotel Belmont, een onderdeel van het Leger des Heils, een kopje koffie met gebak te nuttigen. Tijdens de koffie wordt aan de chauffeurs een routebeschrijving uitgedeeld die de deelnemers dit jaar langs de mooiste wegen van de Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug naar de Blaauwe Kamer tussen Wageningen en Rhenen leidt. Daar wordt een uitgebreide lunch aangeboden. Na de lunch kunnen de chauffeurs hun gasten weer huiswaarts brengen.

Het doel van deze dag is om in deze tijd van individualisme en de daarmee gepaard gaande eenzaamheid, samen met wildvreemde mensen een gezellige dag te hebben. Daarbij is het van belang dat het elke autovrij is deze dag in te vullen. De koffie, de routebeschrijving en de lunch worden aangeboden, maar als men in een bepaalde auto een beter idee heeft dan is men vrij dat te doen. Het is geen groepsreis. Zo kon een honderdjarige Lunteraan, die altijd kippen had gehouden, het moderne kippenbedrijf van zijn chauffeur gaan bewonderen en een mevrouw die goede herinneringen aan de Tuinen van Kasteel Hemmen had, de tijd nemen om ze weer te bewonderen.

Gezien het enthousiasme van de deelnemers en de gasten, hopen de Lionsclubs deze dag nog vaak te organiseren.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden