Samen met Lois is er voor iedereen

Foto: Ede.nieuws.nl

Misschien bent u haar al tegengekomen in het Edese Bos; Marieke van der Vegt komt er elke dag. Samen met Lois, haar zwarte Labrador. Op het eerste gezicht lijkt het een normaal stel dat hun dagelijkse ronde doet. Maar wanneer je in gesprek met haar raakt, blijken deze twee een bijzondere combinatie.

Marieke is coach. En Lois ook! Samen met Lois Coaching helpt mensen die op een actieve manier de veranderingen in hun leven willen creƫren. Eigenlijk is Lois daarbij de belangrijkste motivator, Marieke is er alleen om het proces te begeleiden.

Lois is degene die je leert hoe je bijvoorbeeld tegenslagen accepteert of hoe je makkelijker keuzes kan maken. Tijdens een sessie functioneert zij als spiegel en maatje. Er is helemaal niks zweverigs aan, hoor. Er worden steeds meer onderzoeken gepresenteerd over de therapeutische werking van dieren. Lois heeft geen verborgen agenda, is niet vooringenomen over jou als persoon. Dus wanneer je een activiteit met haar uitvoert, krijg je eerlijke feedback. Door de manier waarop jij handelt, merk je aan haar wat de uitwerking daarvan is. Vervolgens helpt Marieke je die feedback te interpreteren en ga je samen werken aan de verandering die je zoekt.

En dat testen we dan weer met hulp van Lois. Die verandering kan bijvoorbeeld het accepteren van een chronische ziekte zijn. Lois en Marieke hebben begin dit jaar de opleiding Dog Assisted Coach met goed gevolg afgesloten en zijn nu een gecertificeerd team. Marieke benadrukt dat de coachsessies vooral heel laagdrempelig zijn. Je manier van denken bepaalt hoe je je voelt, en in de sessie kom je erachter hoe je dat kunt veranderen.

Dat doen we door samen met Lois een spelletje te doen, te knuffelen of te puzzelen. Ook tijdens een wandeling in het bos kun je veel inzicht krijgen. Maar soms geeft het je ook gewoon een heel veilig gevoel als Lois lekker aan je voeten ligt tijdens een goed gesprek. Lois is er voor iedereen. Wil je weten of jouw hulpvraag ook Samen met Lois onderzocht kan worden? Kijk dan op www.samenmetloiscoaching.nl of bel Marieke op 06-15315183.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden