Auti jongeren café één keer in de maand in de Meerpaal Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

De laatste jaren verschijnen er steeds meer trefpunten voor mensen met autisme om gezellig samen te komen, voor een drankje of om andere activiteiten te ondernemen. Ook in Ede bleek de belangstelling ruimschoots voldoende om iets vergelijkbaars op te zetten, wat heeft geleid tot het Auti jongeren café

Inmiddels zijn er drie bijeenkomsten geweest en de zeer positieve reacties waren aanleiding het Auti jongeren café op deze manier meer onder de aandacht te brengen. Eens in de maand komen er op vrijdagavond jongeren tussen de 18 en 30 jaar naar het buurthuis De Meerpaal aan de Industrielaan 1 in Ede-Zuid. Een avond in het Auti jongeren café begint daar om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Er is een bar waaraan drankjes gedronken worden, er zijn spellen aanwezig en voor de liefhebbers is er een dartbord, een tafeltennistafel en tafelvoetbaltafel. Op deze avonden kan er worden gesproken over je hobby’s en dagelijkse bezigheden, maar is er ook ruimte om aan te geven waar je als persoon met een autisme spectrum stoornis (ASS) tegenaan loopt. Dit alles wordt gerealiseerd in een autismevriendelijke omgeving, waar jezelf kunnen zijn centraal staat.

De toegang voor het Auti jongeren café is gratis. De data voor de aankomende Auti jongeren café avonden zijn: 26 mei, 23 juni en 7 juli.

Door Jeffrey Swanink

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden