Definitief goedkeuring voor bouw De Nieuwe Klinkenberg

Foto: Ede.nieuws.nl

Zorgorganisatie Vilente kan met een gerust hart verder gaan met de bouw van een complex voor dementerende ouderen aan de Amsterdamseweg. De Raad van State wees maandag alle ingediende bezwaren van omwonenden tegen het complex af.

Daarmee zijn het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor De Nieuwe Klinkenberg definitief goedgekeurd. De bouw was intussen gestart met het risico dat de Raad van State een bouwstop zou opleggen. Maar de Raad ziet daar geen reden voor. De zaak is zelfs versneld afgehandeld.

De omwonenden zullen wel te maken krijgen met een verlies aan zonlicht in het najaar. Maar de Raad vindt dit aanvaardbaar. Op de locatie aan de Amsterdamseweg stond eerder een school en het toen geldende bestemmingsplan maakte ook al hogere bebouwing mogelijk. Het complex iets opschuiven om de aantasting bij de omwonenden te verminderen, is niet mogelijk. Een hoogspanningsleiding staat daarvoor in de weg.

Alternatieve locaties voor het zorgcentrum zijn volgens Vilente en de gemeente Ede niet geschikt. Een locatie buiten de gemeente is ongewenst. Het zorgcentrum met 120 plaatsen is juist bedoeld voor inwoners van Ede. Daarom vindt de Raad het acceptabel dat is gekozen voor een plek aan de Amsterdamseweg.

Bron: Vilente.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden