Open Dag van Zorg zaterdag 18 maart Leger des Helis

Foto: Chris

Op zaterdag 18 maart opent Leger des Heils Gelderland in de regio Ede twee locaties voor publiek. Tijdens deze Open Dag van Zorg en Welzijn, is iedereen van harte welkom een kijkje te nemen achter de schermen van verschillende instellingen van het Leger des Heils.

Bij Leger des Heils regio Ede kan het publiek aanstaande zaterdag kennismaken met de Maatschappelijke Opvang Valleiregio. Deze locatie biedt 24-uur’s en kortdurende opvang aan dak- en thuisloze mensen. Deelnemers krijgen ondersteuning om weer deel te nemen aan het ‘gewone’ leven. Daarbij wordt ook gekeken naar zinvolle dagbesteding.
De Maatschappelijke Opvang is een brug naar andere vormen van hulpverlening.
Adres: Nieuwe Kazernelaan 4, Ede
Openingstijden: 10:00 – 14:00 uur

Daarnaast kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan Domus+ Batelaar, Deze afdeling voor beschermd wonen is er voor volwassen mannen en vrouwen met een licht verstandelijke beperking die veelvuldig in aanraking (dreigen te) komen met justitie en verslaafd zijn aan alcohol en/of drugs. De hulpverlening heeft als doel de bewoners zo zelfstandig mogelijk mee te laten doen in de samenleving.
Adres: Postweg 249, Lunteren
Openingstijden: 10.00 tot 14.00 uur

Programma
Op de locaties worden rondleidingen en presentaties gegeven door zowel bewoners als medewerkers van Leger des Heils Gelderland. De activiteiten geven een goed beeld van het leven van mensen die door het Leger des Heils worden opgevangen of begeleid. Eenieder is van harte welkom en ook aan de kinderen zal zeker worden gedacht.

Leger des Heils
Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Iedereen kan een beroep op ons doen, ongeacht achtergrond of levensovertuiging. De aanpak van het Leger des Heils kenmerkt zich door een cliëntgerichte houding. We kijken daarbij niet alleen naar de problemen, maar richten ons op het ‘herstel van het gewone leven’. Via werk, vrijetijdsbesteding en herstel van relaties helpen we mensen weer grip te krijgen op hun leven. Kortom: volwaardig erbij te horen! Bij het Leger des Heils geloven we in kansen voor iedereen. Als het nodig is steeds opnieuw.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden