De Gelderhorst in Ede vraagt Rode Kruis om hulp

Foto: Gelderhorst Facebook

EDE – Verzorgingshuis De Gelderhorst voor oudere doven in Ede heeft het Rode Kruis om hulp gevraagd omdat de zorg te veel in het gedrang dreigt te raken door corona. “Ik weet nog niet of we de hulp ook gaan krijgen, maar we hebben er in ieder geval wel om gevraagd”, bevestigt bestuurder Judith Reiff.

Dit schreef Omroep Gelderland maandag 14 december op hun website.

Zowel onder de bewoners als onder het personeel zouden er veel coronabesmettingen zijn. Om welke aantallen het gaat, wil Reiff niet zeggen: “Dat voegt niets toe en zorgt alleen maar voor paniek. Maar we kunnen wel zeggen dat het om meer dan één besmetting gaat en dat de situatie niet bepaald alledaags is.”

Reiff bevestigt dat ze op meerdere plekken hebben aangeklopt voor hulp. “We moeten heel creatief zijn en we proberen ons op alles voor te bereiden. Dat lijkt steeds harder nodig.”

Zelfs kantoorpersoneel helpt met de zorg

Het personeelstekort kan momenteel niet worden opgevangen met uitzendkrachten. Reiff: “Dat heeft een aantal redenen. De uitzendkrachten in de zorg worden op dit moment overal gevraagd, dus er is sowieso een tekort en daarnaast wil een deel van de uitzendkrachten ook niet in instellingen werken waarvan bekend is dat er veel besmettingen zijn.”

De Gelderhorst heeft oud-medewerkers bereid gevonden om weer mee te werken en zelfs het kantoorpersoneel wordt op dit moment ingezet voor kleine zorgtaken.

Bron: Omroep Gelderland

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/6601543/Verzorgingshuis-in-Ede-vraagt-Rode-Kruis-om-hulp-zorg-komt-mogelijk-in-gedrang

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden