Ziekenhuis Gelderse Vallei deelt kennis covidzorg met artsen in de regio

Foto: ZGV

Foto: een panel van deskundigen geeft informatie over de zorg en nazorg aan patiënten met covid-19

Ieder jaar organiseren Ziekenhuis Gelderse Vallei en Huisartsen Gelderse Vallei een Clinic, voor en door huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en medisch specialisten uit de regio. Ieder jaar over een actueel thema. Door de corona-epidemie was de Clinic dit jaar anders dan anders. Maar desondanks een groot succes met een record ‘opkomst’. Het onderwerp: Samen weten & samen doen, gezondheid & herstel bij covid-19.

De jaarlijkse Clinic verbindt de artsen in de regio en verstevigt zo het regionale netwerk in de zorg. Dit jaar konden de artsen niet, zoals in voorgaande jaren, fysiek bij elkaar komen maar was het geheel digitaal. Via een webinar werden 2 workshops gegeven.

De workshops stonden geheel actueel in het teken van covidzorg met speciaal aandacht voor preventie en nazorg. Wat weten we allemaal en hoe kunnen artsen elkaar helpen om de zorg voor een patiënt met covid-19 te optimaliseren? Patiënten met covid-19 kunnen een scala aan klachten ontwikkelen, zowel in de beginfase, tijdens de ziekte als in de nazorgfase. Wat zijn signalen, valkuilen en leermomenten? Hoe zorg je ervoor dat een patiënt in zo goed mogelijke conditie blijft? Hoe krijg je een patiënt na het doormaken van covid-19 weer in zo goed mogelijke conditie? Welke rol spelen voeding, bewegen en slaap hierbij? Tijdens de workshops werden hierover levendig informatie en ervaringen uitgewisseld en stelden de artsen vragen aan het panel van deskundigen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden