Geldzorgen? Trek aan de bel bij SchuldHulpMaatje Ede!

Foto: Pixabay

Voor veel huishoudens heeft de corona crisis grote financiële gevolgen. Bij mensen die plotseling veel minder inkomen hebben, liggen geldproblemen op de loer. Veel mensen schamen zich zo erg voor geldproblemen, dat ze geen hulp durven te zoeken. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje Ede op zoek.

Als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Iemand die niet oordeelt, maar gewoon met je aan de slag gaat om je geldzaken weer onder controle te krijgen. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Ede doen dat.

Samen lukt ‘t!

Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Geldzorgen zorgen voor veel stress. Het komt vaak voor dat mensen daardoor niet meer helder kunnen nadenken en de problemen alleen maar erger worden. Een Maatje is er dan om te luisteren, te helpen overzicht te krijgen en samen een aflossingsplan te maken. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

Mocht je mensen aan willen melden voor hulp bij financiële problemen dan kan dat eenvoudig door het invullen van een formulier op www.schuldhulpmaatje.nl of door te bellen naar (06) 37 19 40 21. De coördinator neemt binnen een week na aanmelding contact op. Ook voor meer informatie over de mogelijkheden en werkwijze van SchuldHulpMaatje Ede, kan je contact opnemen met de coördinator.

SchuldHulpMaatje Ede is onderdeel van het Diaconaal Platform Ede. Hierin werken diverse christelijke kerken en/christelijke geloofsgemeenschappen in de gemeente Ede samen. Elk jaar krijgen ongeveer 75 inwoners van de gemeente Ede hulp bij hun financiële problemen door 45 gecertificeerde Maatjes.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden