Informatieochtend leren omgaan met hersenletsel

Het NAH-team in Barneveld
Foto: Ellen van Diemen

Jaarlijks lopen naar schatting 140.000 mensen hersenletsel op, door ziektes of ongelukken. Er zijn goede programma’s om mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te leren omgaan met hun beperkingen, maar helaas zijn die vaak onbekend, ook bij verwijzers.

Om de bekendheid te vergroten organiseert het Regionaal Expertisecentrum NAH Barneveld op zaterdag 12 september van 10.00 tot 12.00 uur een HERSENZ-informatieochtend in de Immanuelkerk, Achterdorpstraat 5 te Barneveld.

De inloopochtend is bedoeld voor iedereen die met de gevolgen van hersenletsel te maken heeft, dus getroffenen, hun netwerk, maar ook zorgprofessionals en verwijzers. In verschillende ruimtes wordt er uitleg gegeven door diverse behandelaars over het behandelprogramma van Hersenz. Ook vertellen ervaringsdeskundigen hoe zij in de praktijk omgaan met hersenletsel.

Leren omgaan met hersenletsel
Voor mensen die hersenletsel oplopen verandert het leven definitief. Na de revalidatie komt het moeilijkste: leren omgaan met de blijvende veranderingen. Mensen met NAH hebben bijvoorbeeld last van vergeetachtigheid, vermoeidheid, kunnen de weg niet meer vinden, komen moeilijk uit hun woorden, zijn prikkelbaar, hebben concentratieproblemen en reageren anders op emoties.

De behandelingen kunnen in groepsverband en individueel gevolgd worden. Deelnemers leren omgaan met veranderingen, grip krijgen op energie en plannen en organiseren. Ook is er aandacht voor het geheugen en verliesverwerking. Een andere module is bedoeld voor de partners van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Cognitief trainers helpen de deelnemers het geleerde thuis in de praktijk in te zetten.

Kom ook!
Mensen met NAH, hun naasten en zorgprofessionals zijn dus van harte welkom op zaterdag 12 september van 10.00 tot 12.00 uur in de Immanuelkerk, Achterdorpstraat 5 te Barneveld.

Vanwege “het nieuwe normaal” verzoeken we u vriendelijk om u van tevoren aan te melden per mail: [email protected]  Dan bent u verzekerd van een plek. Mochten de maatregelen tegen corona aangescherpt worden, dan adviseren we u om de website van www.siza.nl in de gaten te houden. Bij vragen kunt u contact opnemen met de contactpersonen: cognitief trainer Ellen van Diemen 06 57130725 of fysiek trainer Anke Haggeman 06 12595905.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden