Alleen bloedprikken op afspraak in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: Ede.nieuws.nl

Nu de reguliere zorg ook in Ziekenhuis Gelderse Vallei weer stap voor stap wordt hervat, worden er verschillende maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Een van deze maatregelen is dat er voor bloedprikken een afspraak moet worden gemaakt. Op deze manier kunnen we de toestroom van patiënten beter organiseren in het anderhalve meter ziekenhuis.

Bij het maken van een afspraak, maar ook bij binnenkomst op de verschillende locaties, worden een aantal vragen gesteld om te kunnen bepalen of patiënten corona-gerelateerde klachten hebben. Als dat het geval is, dan kan de afspraak alleen gemaakt voor de hoofdlocatie in Ede. Hier worden dan gepaste maatregelen genomen. Op de locaties in Veenendaal en Barneveld moeten patiënten klachtenvrij zijn. Het is belangrijk dat iedereen hierin zijn verantwoordelijkheid neemt. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat iedereen met een gerust hart naar ons ziekenhuis kan komen.

Afspraken maken voor bloedprikken

Het maken van een afspraak voor bloedafname is belangrijk om de patiëntenstroom onder controle te houden. Patiënten kunnen met een verwijzing van de huisarts een afspraak maken voor bloedprikken via het patiëntenportaal MijnZGV, het online contactformulier of via onze patiëntenservice via (0318) 43 43 45. Over het algemeen wordt er in de ochtend vaker naar het ziekenhuis gebeld dan in de middag. Met name maandagochtend is een druk tijdstip. Een rustiger moment om te bellen is tussen 11.30 en 13.00 uur of later in de middag, uiterlijk tot 17.00 uur. Om de drukte bij patiëntenservice te voorkomen, is het verzoek om zoveel mogelijk online de afspraak te plannen. Alleen bij een spoed doorverwijzing van de huisarts is het mogelijk om op de hoofdlocatie in Ede zonder afspraak bloed te komen prikken. Patiënten horen van hun huisarts wanneer dit aan de orde is.

Buitenlocaties

Afspraken op locatie Barneveld en Veenendaal kunnen alleen doorgaan als patiënten klachtenvrij zijn. Is er een afspraak gemaakt en ontstaan er daarna klachten? Dan is het noodzakelijk om de afspraak te plannen op de hoofdlocatie in Ede. Hiervoor kunt u contact opnemen zoals hierboven beschreven.

Inleveren van lichaamsmateriaal

Inleveren van lichaamsmateriaal kan in Ede, Barneveld en Veenendaal zonder afspraak. Hiervoor geldt dat dit in Barneveld en Veenendaal alleen kan door personen zonder klachten.

Bereid u voor op een bezoek aan het ziekenhuis

Kom goed voorbereid naar het ziekenhuis. En wees op de hoogte van de maatregelen. Bekijk hiervoor www.geldersevallei.nl/naar-het-ziekenhuis

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden