De vergeten coronagroep

Foto: Elise Laurens

Dinsdagavond was er een persconferentie over het corona virus. Ik vond het een duidelijk en goed verhaal, aan de meeste mensen werd aandacht gegeven en aan gedacht, toch viel er mij iets op.

Ingezonden door Elise Laurens

Er wordt veel gesproken over ouderen en zieke mensen en daar wordt naar alle mogelijkheden gezocht om het dragelijker te maken, ik vind het heel erg goed dat er op deze manier naar gekeken wordt. Ik mis een bepaalde doelgroep, in mijn ogen is er een “vergeten doelgroep” er wordt nauwelijks stil gestaan en omgekeken naar de (verstandelijk) gehandicapten, dit doet mij pijn.

Mijn meervoudig gehandicapte broertje Job zit thuis. Buiten de corona tijden zit mijn broertje op een logeergroep maar door deze omstandigheden hebben wij de keuze gemaakt Job thuis te houden. Wij zijn blij met deze keuze, de logeergroep van Job is namelijk zwaar getroffen door corona. Er zitten 8 cliënten op de groep, waarvan er 7 het corona virus onder de leden hebben en in 1 week al 2 cliënten zijn overleden aan het virus.

Ook is ruim de helft van het zorgpersoneel van de logeergroep van Job ziek thuis. Dit is verschrikkelijk, ik voel zo veel onmacht en angst waar ook wij in leven maar waar vooral de logeergroep van Job in leeft. Ik maak mij zorgen om Job maar ook om alle andere gehandicapten die nu totaal geen idee hebben waar hij/zij in terecht is gekomen. Ik vind dat er te weinig aandacht is voor deze doelgroep, deze doelgroep zit al weken alleen op hun kamer en begrijpen niet waarom ze niet naar dagbesteding of familie mogen.

Het corona virus is voor vele gehandicapten een erg risicovol virus want de meeste zijn zeer kwetsbaar. Voor alle mantelzorgers en het zorgpersoneel van deze gehandicapten is het ook zwaar want leg maar eens uit aan een (verstandelijk) gehandicapt persoon wat er momenteel speelt in de wereld. Ik vind dat er meer aandacht mag gegeven worden aan deze doelgroep. Het zijn ook personen, ZEER kostbare maar ook kwetsbare personen.

Deze personen horen niet op de achtergrond van dit verhaal. Kijk jij om naar een gehandicapt persoon? Denk jij na over de situatie van een gehandicapt persoon?

Schrijf je mee? Elise Laurens

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden