650 pakken koffie voor de Voedselbank Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

De voedselbank Ede sloot zich dit jaar ook weer met de hulp van de Lionsclub EdeNederveluwe aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten.

De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie voor de voedselbanken. Vorig jaar leverde dit  landelijk circa 130.000 pakken koffie op. In de gemeente Ede hebben de deelnemers 320.000 punten ingezameld, goed voor ruim 650 pakken koffie.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Lionsclub Ede nam de praktische kant van de inzameling voor zijn rekening. Nieuw dit jaar was dat aan deze inzameling ook gelijk de inzameling van oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereld landen is gekoppeld. Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

De bonnen en muntstukken zijn ingeleverd op verscheidene adressen, zoals:

  • AH Lunteren
  • AH XL
  • AH Rozenplein
  • AH Bennekom
  • Nederlands Tegelmuseum Otterlo
  • Plus Harskamp
  • Plus Ederveen
  • Spar Otterlo

Heeft u nog DE-punten of oud geld niet ingeleverd, geen probleem volgend jaar december gaan wij weer opnieuw inzamelen. Voor alle deelnemers, hartelijk dank voor uw medewerking.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden