Gemeente Ede zoekt passend thuis voor pleegkinderen

Pleegzorg foto ter illustratie
Foto: Gemeente Ede

Pleeggezin Masselink uit Ederveen ontving woensdagochtend van wethouder Peter de Pater een bedankje voor hun inzet.

Kinderen horen thuis, dat vindt iedereen. Helaas kan een groot aantal kinderen in Ede door allerlei omstandigheden niet opgroeien in hun eigen gezin. Een oplossing is dan een warme plek in een ander gezin, waar het kind zich thuis mag voelen. Het liefst dichtbij, in hun vertrouwde omgeving.

Gelukkig zijn er al ruim 100 pleeggezinnen die een of meerdere Edese kinderen liefdevol opvangen. Voor een groot aantal kinderen zoeken we nog een pleeggezin. Deze kinderen moeten we nu opvangen in een leefgroep of crisisplek, maar nog liever bieden we hen een plek in een gezin. Hoe bepaal je of je pleegouder wil worden? We vroegen het aan pleegouders Jos en Hanneke uit Otterlo. Zij besloten jaren geleden dat er in hun gezin met 3 kinderen ruimte was voor nog een kindje. “We wilden pleegouder worden met de overtuiging dat het goed is voor een kind om in een familie op te groeien. Als je erover denkt om pleegouder te worden: doe het! Het is een aanvulling voor het gezin en je leert ervan, groeit als mens. Je kunt een kind een goede start geven en liefde en aandacht.”

Informatieavond pleegzorg

Denk jij erover om pleegouder te worden? Kom dan naar de informatieavond op dinsdag 5 november in het Raadhuis en ga in gesprek met pleegouders en verschillende pleegzorginstanties. Op woensdag 6 november staat er van 9.00 uur tot 12.00 uur een informatiekraam in de centrale hal van het Raadhuis. Pleegzorgwerkers staan voor je klaar om met je in gesprek te gaan over pleegzorg. Bezoek www.ede.nl/pleegzorg voor meer informatie over deze activiteiten en pleegzorg in Ede.

Pleegouders zijn helden

Wethouder Jeugd Léon Meijer legt uit: “Al ruim vijf jaar zie ik als wethouder jeugdzorg met eigen ogen wat een pleeggezin voor de kinderen betekent. Opgroeien in een gezin met een vader, een moeder en broertjes en zusjes, het is zo belangrijk voor een kind. Pleegouders zijn helden als je het mij vraagt. Zij bieden pleegkinderen stabiliteit en veiligheid en de warmte van het gezinsleven. Grote dank aan alle pleeggezinnen in Ede!”

In het zonnetje

Behalve de werving van nieuwe pleegouders vindt de gemeente Ede het ook belangrijk om de huidige pleegouders in het zonnetje te zetten. Ruim 100 pleegouders, die momenteel een of meerdere kinderen opvangen, ontvangen een verrassing voor het hele gezin als dank voor hun inzet. Wethouder Peter de Pater overhandigde vanochtend tijdens het ontbijt het cadeau aan pleeggezin Masselink uit Ederveen. De rest van de pleegouders heeft deze verrassing al ontvangen in de aanloop naar de Week van de Pleegzorg die vandaag is begonnen.

Voor ieder kind een passende plek met begeleiding

We zoeken pleegouders in alle soorten en maten. Wist je dat je vanaf 21 jaar al pleegouder kan worden en dat er geen voorwaarden zijn voor de samenstelling van je gezin? Ook kun je op veel verschillende manieren pleegouder zijn: voor lange tijd, tijdelijk, deeltijd of juist in noodsituaties. Wat vooral telt is dat je een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden. Pleegouders staan er overigens nooit alleen voor. Zij kunnen altijd rekenen op persoonlijke begeleiding en ondersteuning van een pleegzorgorganisatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden