Wereld Diabetes Dag: Meet gratis je bloedsuikergehalte in Gezondheidscentrum Veldhuizen

Hoofdingang Gezondheidscentrum Veldhuizen
Foto: Y.Das

Wereld Diabetes Dag: Meet gratis je bloedsuikergehalte!

Op donderdag 14 november is het Wereld Diabetes Dag en in het kader van het thema ‘Preventie’ voor deze welvaartsziekte kunnen bezoekers van Gezondheidscentrum Veldhuizen hun bloedsuikergehalte laten bepalen in de Apotheek van het Gezondheidscentrum.

In het Gezondheidscentrum Veldhuizen (GCV) werken huisartsen, diëtist, (diabetes)podotherapeut, fysiotherapeut en apotheker samen in het voorkomen van diabetes en de behandeling van diabetes.

Elke discipline levert vanuit het eigen specialisme een bijdrage in het kader van diabetes:

  • De huisartsen proberen tijdig diabetes op te sporen en uitleg en adviezen te geven. Als diabetes wordt vastgesteld, dan wordt samen met de praktijkondersteuner een behandelplan met u opgesteld.
  • De diëtist kan bekijken wat voeding bij uw behandeling kan betekenen, de voeding in uw eetpatroon inpassen, uw vragen beantwoorden en u helpen uw gedrag blijvend te veranderen.
  • De podotherapeut is het aanspreekpunt voor uw totale preventieve diabetische voetzorg. Verwijzing hiernaar vindt plaats op advies van de praktijkondersteuner. De podotherapeut kan regelmatig voetonderzoek uitvoeren en u adviseren bij een afwijkende stand of bij druk- en eeltplekken. Ook kan zij u advies geven en preventieve hulpmiddelen voor u maken.
  • De fysiotherapeut kan, samen met u, een plan opstellen om uw conditie en leefstijl te verbeteren. Tevens kan deze u helpen bij het afvallen of het verlagen van uw vetpercentage.
  • De apotheker verstrekt medicijnen en bloedglucosemeters, geeft uitleg over medicijnen en (hulp)middelen en controleert op veiligheid bij combinaties van medicijnen.

Locatie:   Apotheek Veldhuizen (Gezondheidscentrum Veldhuizen), Bellestein 61, Ede

Datum:    Donderdag 14 november 2019

Tijd:          Van 8.00 tot 17.00 uur, zonder afspraak

Kosten:   De glucosemeting is gratis

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden