Wethouder Willemien Vreugdenhil opent eerste Festival Goed voor Elkaar

Foto: Ede.nieuws.nl

Ede – Op donderdag 10 oktober opent om 11 uur wethouder Willemien Vreugdenhil het eerste Festival Goed voor Elkaar, georganiseerd door Malkander. Festival Goed voor Elkaar wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd ter vervanging van de Mantelzorgbeurs, de Vrijwilligersbeurs en de Seniorenbeurs. “Door krachten te bundelen onderstaat er een echt festival gevoel, waar bezoekers alles op één plek kunnen vinden”,  aldus Gea den Hartog van Malkander.

Wethouder Vreugdenhil

Het festival is op donderdag 10 oktober en vrijdag 11 oktober geheel gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur in het Akoesticum in Ede.

Willemien Vreugdenhil opent op donderdagmorgen 11 uur de eerste editie van Festival Goed voor Elkaar. Zij is als wethouder verantwoordelijk voor Welzijn en wijkaanpak binnen de gemeente en juicht dit initiatief van harte toe. Samen met Maudy Hylkeman, bestuurder van Malkander, zal zij de bezoekers welkom heten.

Mantelzorgbeurs, vrijwilligersbeurs en seniorenbeurs samengevoegd tot bruisend festival

Voorheen organiseerde Malkander 3 beurzen door het jaar heen: de mantelzorgbeurs, de vrijwilligersbeurs en de seniorenbeurs. “Dat betekende ook drie keer organisatiekosten, drie keer samenwerkingspartners zoeken en drie keer vragen mensen te komen”, aldus Gea den Hertog van Malkander. “Dat moet makkelijker én leuker kunnen, was onze gedachte. We hopen dan ook op een bruisende tweedaagse, met workshops, muziek, presentaties en informatie”.

Van bloemschikken tot alcoholprobleem

Het festival heeft een breed programma, en voor ieder wat wils. Natuurlijk presenteert Malkander zich uitgebreid met programma’s rondom Jeugd & jongeren, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Daarnaast treden onder andere het Seniorenorkest op, en Rocking Old School. Er kan gespeed-date worden met vrijwilligersorganisaties. Er zijn diverse presentaties, onder andere over alcoholprobleem onder ouderen. Maar ook luchtige onderwerpen als handmassage en bloemschikken zijn te vinden op het festival.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden