Gezond de zomer door

Foto: ZGV Ede

Gezond de zomer door

Ziekenhuis Ede informeert over voeding en bewegen

De zon zit weer in de maand! Daarom staat nu in de infotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei het thema ‘Gezond de zomer door’ centraal.

Naast algemene informatie over voeding en bewegen is er informatie te vinden over gezondheid in de zomer. Zoals informatie over ‘veilig eten’, zomerfruit en zomerse recepten, veilig zonnen en noodzakelijke vaccinaties voor een gezond verblijf in verre oorden.

De infotheek is in de centrale hal en gratis toegankelijk.

Gezond eten

In de zomer kun je natuurlijk heerlijk profiteren van al het zomerfruit wat er te krijgen is. Door fruit te eten van het seizoen eet je lekker, gezond en bovendien goedkoper! Meer informatie hierover én een aantal lekkere zomerrecepten? Bezoek de infotheek.

Veilig op vakantie

Tijdens vakantie hebben veel mensen last van een voedselinfectie. Hoe kun je dit voorkomen? Tips over hoe veilig te eten op de camping of over veilig barbecueën komen aan bod in de infotheek.

Ook is er informatie te vinden over reizen buiten West-Europa: welke inentingen zijn nodig voor welke landen?

Veilig zonnen

De zon geeft energie, vitamine D en verbetert ons humeur. Maar teveel zonlicht is niet goed voor onze huid. Hoe kun je veilig van de zon genieten? Door te weten wat zonkracht, huidtype en beschermingsfactor met elkaar te maken hebben. Informatie hierover is te vinden in de infotheek.

Infotheek

In de Infotheek in de centrale hal van het ziekenhuis is in de zomermaanden allerlei informatie over ‘Gezond de zomer door’ te vinden. Met de infotheek draagt het ziekenhuis bij aan meer kennis over voeding en bewegen in relatie tot gezondheid en ziekte.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden