Unieke roofvogelshow voor basisschool Uniek

Foto: Koos van Starrenburg

De lesdag van donderdag 7 maart zullen de leerlingen van basisschool Uniek nooit meer vergeten.

Om de vijf weken start de school met een nieuw thema. Dit keer gaat het over ‘de lucht en daarboven.’ Speciaal voor deze opening kwam De Valk roofvogelshow uit Lunteren, hun mooiste vogels presenteren. Een Uilskuiken, een Uil, een valk en zelfs een Zeearend zorgden voor grote ogen, open monden en applaus. Voor veel leerlingen was het een fantastische ervaring om de vogels op hun arm te mogen dragen. Anderen vonden het een beetje griezelig en bleven liever uit de buurt.

De hevige, maar gelukkig ook korte regenbui spoelde de aandacht van de kinderen niet weg. In tegendeel, het leek niet eens op te vallen. Alle ogen waren gericht op de valk die over hun hoofden scheerden. Ook de buurtbewoners  en klassen van naast gelegen scholen kwamen op de bijzondere show af. De grande finale was voor de Zeearend. Zwevend op een stevige wind leek hij het ruime luchtruim boven de arm van zijn begeleider te verkiezen. Gelukkig had hij honger en kon hij de stukken kip niet weerstaan. De enorme vogel kwam met krachtige vleugelslagen over de kinderen heen vliegen. Enkele kinderen zochten dekking bij hun leerkracht, die zelf ook even met de ogen stond te knipperen.

Wat een schitterende ervaring! Basisschool Uniek werkt al meerdere jaren met thema’s. Aardrijkskunde, biologie, creatieve vakken, maar ook taal en rekenen worden op deze manier gecombineerd aangeboden. De kinderen leren zelf onderzoek te verrichten, maquettes te maken en presentaties te geven. Naast de reguliere methodes wordt op deze manier onderwijs geboden waarbij het interesse en het talent van de leerling leidend is.

Bent u benieuwd naar wat Uniek voor de talenten van uw kind kan betekenen? Ga dan naar [email protected] of bel met 0318636179

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden