Eerste editie Mantelzorgbeurs Ede groot succes!

Foto: Malkander

Cultura vormde afgelopen vrijdag het decor voor de eerste editie van Mantelzorgbeurs Ede. De beurs werd in nauwe samenwerking met de gemeente Ede door Malkander georganiseerd.

Het enthousiasme onder de bezoekers was groot. “Ik voel me echt gewaardeerd en heb bovendien de informatie gekregen, waarnaar ik op zoek was,” aldus een van hen.

De Mantelzorgbeurs werd, nadat de directeur bestuurder van Malkander iedereen welkom heette, in bijzijn van wethouder Willemien Vreugdenhil met een klap op de gong geopend. De insteek van de beurs was de Edese mantelzorger eens goed in de watten te leggen.

Voor veel mantelzorgers geldt immers dat ze 24 uur per dag, zeven dagen in de week voor een naaste zorgen, waardoor ze niet of nauwelijks aan zichzelf toekomen. En dus was er naast een uitgebreide informatiemarkt volop gelegenheid tot het volgen van leuke en interessante workshops, zoals bloemschikken, djembé, Brein in beweging en Ik ben er ook nog. Daarnaast konden mantelzorgers zich laten masseren, opmaken en professioneel kleuradvies krijgen. Het Rad van Fortuin, letterlijk aangezwengeld door de ledenvereniging van Icare, draaide de hele middag en zorgde ervoor dat menig bezoeker met een leuke, ludieke prijs naar huis ging.

Enthousiast

Malkander kijkt met veel enthousiasme terug op de eerste editie van Mantelzorgbeurs Ede. “Mantelzorg is een van onze speerpunten,” vertelt directeur bestuurder Judith Hopster, “wij erkennen en herkennen de problemen waar veel mantelzorgers tegenaan lopen. Vandaar dat we nadrukkelijk inzetten op onder meer mantelzorgondersteuning. Met het organiseren van dit evenement hebben we beoogd mantelzorgers in het zonnetje te zetten en hen vooral een leuke en informatieve middag te bieden.” Uit de reacties van de bezoekers blijkt dat deze opzet bijzonder goed is geslaagd.

Job. Malkander

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden