Lezing over Sociale Media in Het Kernhuis

Foto: Ede.nieuws.nl

Berichten over of via Sociale Media zijn welhaast dagelijks in het nieuws. Is het niet door een spraakmakend filmpje, of een bericht van een twitterend staatshoofd, dan gaat het wel over het blokkeren vaneen dienst ergens ter wereld of over verspreiding van nep-nieuws.

In deze lezing leggen wij u in het kort uit wat we verstaan onder Sociale Media en wat u er mee kunt. We gaan in op een aantal specifieke kenmerken van de in Nederland, ook door senioren meest gebruikte diensten en we laten u in de basis zien hoe ze werken. Natuurlijk staan we ook stil bij veiligheid en privacy in het gebruik van de platforms. Want hoe leuk en eenvoudig ook het gebruik van Sociale Media kan zijn, er zijn ook nadelen.

Inmiddels zijn er tientallen platforms die je kunt aanmerken als Social- Media-sites. Iedere internetdienst kent zo zijn eigen gebruiksmogelijkheden en specifieke eigenschappen. Zo zijn er platforms die zich richten op directe communicatie (chatten) zoals WhatsApp en Twitter en derhalve bijzonder geschikt voor mobiele apparaten.

Sites die zich richten op het uitwisselen van foto’s, al dan niet bewerkt en voorzien van onderschriften, zoals Instagram en Snapchat. Niet meer weg te denken valt Facebook als sociaal netwerk om persoonlijke informatie te delen, contacten te onderhouden met familie en vrienden en ook om nieuwe ?digitale? vrienden te maken. Zo ook YouTube, het kanaal dat we kennen van de inmiddels enorme hoeveelheid geplaatste filmpjes zowel privé als door bedrijven.

Genoeg reden dus om te komen naar de lezing van de HCC!seniorenacademie op woensdag 2 mei 2018 van 13:30 -16:00 uur in Het Kernhuis aan de Parkrand 60 te Ede.

Van deze lezing is een syllabus beschikbaar waarin u e.e.a. nog eens rustig kunt nalezen. Voor leden van de HCC is deze bijeenkomst gratis. Niet leden betalen € 5. Wordt u echter lid dan krijgt u die € 5 retour.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden