Zomercursus in Ede geeft aanstaande brugklassers meer zelfvertrouwen!

Foto: Indigo
Foto: Ede.nieuws.nl

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor kinderen een belangrijke stap. Ze laten hun vertrouwde omgeving achter en gaan een hele nieuwe wereld in. Voor veel kinderen is deze overgang spannend en leuk, maar er is ook een groep kinderen voor wie die overgang moeilijk of eng is. Ze zijn op de basisschool gepest, afgewezen of hebben problemen gehad in de omgang met leeftijdgenoten. Voor deze kinderen is het extra belangrijk om ondersteuning te krijgen en zich voor te bereiden op de stap naar het voortgezet onderwijs waardoor ze zich zekerder voelen.

Cursus Plezier op School

Indigo organiseert in Ede een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers. De kinderen leren in de cursus de kracht van positief denken. Op een ontspannen en speelse wijze wordt hen een andere manier van denken aangeleerd. Deze nieuwe manier van denken levert merkbare veranderingen op.

Daarnaast leren ze:

>          contact leggen met andere kinderen en samenwerken;

>          opkomen voor jezelf;

>          omgaan met plagen en pesten;

>          omgaan met spanning.

Alle onderwerpen staan in het teken van een goede start maken op de nieuwe school! De overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs leent zich bij uitstek voor een preventieve interventie. De kinderen komen in een nieuwe klas en kunnen met een schone lei beginnen.

Waar en wanneer

De tweedaagse cursus wordt georganiseerd op woensdag 22 en donderdag 23 van 9.00-16.00 uur. De cursuslocatie is: het Streek op de Bovenbuurtweg in Ede. Het volledige cursuspakket bestaat uit een kennismakingsgesprek met de begeleiders, de tweedaagse cursus en eventueel een terugkombijeenkomst of een afsluitend adviesgesprek.

De cursus is gratis, aanmelden is wel verplicht.

Informatie & aanmelden

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Indigo, telefoon

(026) 3124483 of [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden