Rondje Gezond

Infotheek ZGV
Foto: Ernst-Jan Brouwer

Voeding en bewegen zijn de bouwstenen van de zorg in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Want met goede voeding en voldoende beweging is een behandelingen effectiever, herstelt u als patiënt sneller en voelt u zich beter. Belangrijk dus om als patiënt zelf te bouwen aan een gezonde leefstijl. Als ziekenhuis informeren we u graag over hoe u dit kunt doen. Daarom is er op 24 april het ‘Rondje Gezond’; voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

 Het ‘Rondje Gezond’ is dinsdag 24 april van 13.00 uur tot 15.00 uur in de centrale hal van het ziekenhuis. Als bezoeker van het ‘Rondje Gezond’ kunt u onder andere uw bloeddruk laten meten, een fitheidstest doen, een sapje of gezonde snacks proeven of uw BMI laten bepalen. Ook is er informatie over voeding, bewegen, sport en gezondheid.

Een medewerker van de afdeling diëtetiek geeft informatie over het belang van goede voeding. Verder zijn er fysiotherapeuten aanwezig om samen met u als bezoeker van ‘Rondje Gezond’ te kijken naar uw vitaliteit en om te onderzoeken of u dagelijks voldoende beweegt. Tot slot is Sportservice Ede aanwezig om informatie te geven over de mogelijkheden die er zijn in de regio om te sporten, ook als u ziek bent of een chronische aandoening heeft.

Gezonde leefstijl
Door een gezonde leefstijl, dus gezonde voeding en voldoende beweging, vermindert u de kans op aandoeningen zoals overgewicht, botontkalking, hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en hoge bloeddruk.
In de infotheek  besteedt Ziekenhuis Gelderse Vallei aandacht aan een gezonde leefstijl. Zo is er veel informatie over de Schijf van Vijf en zijn er folders met beweegtips. De infotheek is in de centrale hal van het ziekenhuis en gratis toegankelijk.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden