Pro Persona GGZ introduceert huisartsenpanel in regio Veluwevallei

Huisartsenpanel
Foto: Ede.nieuws.nl

Mensen met psychische problemen goed opvangen, en helpen de weg omhoog zo snel mogelijk weer te vinden. Dat is het gedeelde belang van huisartsen en Pro Persona in de regio Veluwevallei.

Goede samenwerking begint met elkaar goed kennen: waar liggen behoeftes en knelpunten? Wat heb je van elkaar nodig? Om hierop antwoorden te vinden is het huisartsenpanel gestart: een regelmatig terugkerend overleg tussen Pro Persona en huisartsen in de regio Veluwevallei.

Een interviewronde langs huisartsen maakte duidelijk dat er veel goed gaat, maar ook veel verbeterpunten zijn. Twee van die verbeterpunten stonden tijdens de eerste bijeenkomst eind maart op de agenda: de samenwerking tussen huisarts en crisisdienst bij acute hulpvragen, en de manier waarop Pro Persona uitbehandelde patiënten met chronische problemen terug verwijst naar de huisarts. Veel zaken die op tafel kwamen hebben te maken met klantvriendelijkheid, goed naar elkaar luisteren en elkaar serieus nemen. Ook het onvoldoende kennen van elkaars werkwijze kwam naar voren.

Persoonlijk contact De kracht van het huisartsenpanel is het persoonlijke contact. Elkaar zien en spreken levert begrip op voor elkaars manier van werken, mogelijkheden en beperkingen. Niet alles is direct op te lossen. Maar waar mogelijk zijn meteen verbeteracties gepland. Zo gaat Pro Persona actief voorlichting geven op scholingsbijeenkomsten voor huisartsen. Ook is afgesproken om bij personen die dreigen in een crisis te raken, elkaar al eerder te informeren. Zodat er nog tijd is voor overleg, en er als het misgaat sneller gehandeld kan worden. Het zorgvuldig terugverwijzen van uitbehandelde patiënten naar de huisarts is de komende periode ook een extra aandachtspunt.

Een deelnemer vatte de bijeenkomst kernachtig samen: ’Ja, dit was een goede bijeenkomst, alleen al om elkaars gezicht gezien te hebben’. Het volgende huisartsenpanel vindt plaats na de zomer.

Pro Persona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden