Sportblessure? Direct terecht op sportspreekuur

Foto: Ede.nieuws.nl

Foto: Sportorthopeed Wybren van der Wal met patiënt en tennisleraar Sem Middelhoven (foto Ernst Jan Brouwer)

Iedere sporter met een sportblessure wil zo snel mogelijk terug naar zijn of haar oude sportniveau. Daarom heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei een dagelijks sportspreekuur. Met een verwijzing van de huisarts kunnen sporters iedere dag terecht op het sportorthopedisch spreekuur of op het sportgeneeskunde spreekuur van de sportartsen.

‘Sporters zijn ontzettend gefocust op hun doel. Dus als je ze uitlegt waaróm iets moet gebeuren, dan zijn ze de beste patiënten. Ze zijn ook ongeduldig, ze willen hun resultaat vaak sneller dan kan. Als oud-topsporters snappen wij dat. Wij hebben dezelfde mentaliteit, omdat wij het zelf ook hebben meegemaakt. Hierdoor kunnen wij ons goed verplaatsen in onze patiënten. Wij denken mee: hoe kunnen we voor de patiënt zo efficiënt mogelijk zijn of haar doel bereiken met zo min mogelijk belasting?’ aldus Adam Swets, sportorthopedisch chirurg in Ziekenhuis Gelderse Vallei en oud-rugby’er in de ereklasse.

 Snelle, specialistische behandeling

Behandeling op het sportorthopedisch spreekuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft veel voordelen, zoals de snelheid en deskundigheid van de behandeling. De sportorthopedische zorg wordt verleend samen met de topsport-, sportartsen en sportradiologen van het ziekenhuis en met geselecteerde sportfysiotherapeuten in de regio. Bij het stellen van de diagnose wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige echografie- en MRI-apparatuur. Hierdoor is een zeer nauwkeurige diagnose mogelijk. Er is speciale aandacht voor de rol van fysiotherapie vóór, tijdens én na de behandeling.

Superspecialisatie

De sportorthopedisch chirurgen hebben een superspecialisatie op de gebieden enkel, schouder en knie. Zij hebben allen ook een persoonlijke passie en ervaring met sport en topsport. Eén van hen won zelfs een Olympische medaille met de Holland Acht (roeien).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden