Veenderij in Ederveen bestaat 10 jaar:”Je wilt niets liever dan in je eigen dorp blijven wonen”

Foto: Ede.nieuws.nl

De Veenderij in Ederveen viert op 9 december 2017 haar tienjarig bestaan met een open huis. De Veenderij biedt in het hart van het dorp vijftien seniorenappartementen op de begane grond met zorg en diensten aan huis.

De Veenderij was in 2007 haar tijd vooruit met volledig rolstoeltoegankelijke huurappartementen voor senioren (aanboden door Woonstede) met zorg en dienstverlening aan huis (aangeboden door Opella). Ouderen blijven graag zelfstandig wonen. Eventueel benodigde zorg en dienstverlening worden persoonlijk en op maat afgestemd door de wijkverpleegkundige. Henk van Dijk, bewoner van het eerste uur: “Je wilt niets liever dan in je eigen dorp blijven wonen, waar je je kennissen en vrienden hebt. Ik kook mijn eigen maaltijden en haal mijn boodschappen in het dorp. Ik huur mijn woning in de Veenderij met huurtoeslag en de zorg is uitstekend. Toen ik na een operatie tijdelijk meer zorg nodig had, was dat snel geregeld.”

Ontmoeting en activiteiten

Het thuiszorgteam van Opella werkt vanuit de Veenderij in het gebouw en in heel Ederveen. Een gezamenlijke huiskamer biedt bewoners die daar behoefte aan hebben ruimte voor ontmoeting, bijvoorbeeld in de vorm van een maaltijd.

Senioren die in of buiten de Veenderij zelfstandig wonen kunnen voor dagbesteding gebruik maken van de Begeleiding Groep in de Veenderij.Van gespreksgroepen tot geheugentraining en creatieve bezigheden tot bewegen voor ouderen.

Open huis

Belangstellenden kunnen (opnieuw) kennis maken met de Veenderij tijdens het open huis op zaterdag 9 december 2017 van 15.00 tot 17.00 uur aan de Veldjesgraaf 47 in Ederveen. De eerste 75 bezoekers ontvangen een leuke goodiebag, mogelijk gemaakt door Opella en supermarkt Plus.

Opella

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden