Over ‘Leven met prostaatkanker’

Foto: Ede.nieuws.nl

Op donderdag 30 november houden de ziekenhuizen van A.R.T.Z. Oncologisch centrum (Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei) in samenwerking met de Prostaatkankervereniging een informatiebijeenkomst over ‘leven met prostaatkanker’. Deze bijeenkomst is bedoeld voor patiënten met prostaatkanker en hun naasten, ook uit de regio rondom Ede.

Programma

Urologen vertellen over de samenwerking van de 3 ziekenhuizen op het gebied van prostaatkanker, wat dat betekent voor de patiënten en wat hiervan de resultaten zijn. Een radioloog en een nucleair geneeskundige presenteren de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek bij prostaatkanker. Gespecialiseerd verpleegkundigen van de 3 ziekenhuizen vertellen over het zorgtraject dat prostaatkankerpatiënten doorlopen. Onderwerpen zijn onder andere: Voor welke keuzes komt u te staan? Hoe wordt u begeleid? Ook zal er een presentatie zijn over de thema’s ‘seksualiteit’ en ‘voeding en bewegen’. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en in contact te komen met lotgenoten. Om 18.45 uur wordt de bijeenkomst afgerond met een hapje en drankje.

Aanmelden

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op donderdag 30 november van 16.00 tot 18.45 uur in de Orangerie van Hotel Groot Warnsborn in Arnhem. De zaal is open vanaf 15.30 uur en de entree is gratis. Aanmelden kan tot en met maandag 20 november via [email protected] of telefonisch via 088 – 005 7231. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Over A.R.T.Z. Oncologisch centrum

In het A.R.T.Z. Oncologisch centrum werken 3 ziekenhuizen – Rijnstate in Arnhem, Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede – intensief samen op het gebied van oncologische zorg. De Radiotherapiegroep is daarbij de vaste partner voor radiotherapeutische zorg. De ziekenhuizen delen kennis en ervaring met elkaar en hebben gespecialiseerde teams per kankersoort, waaronder prostaatkanker.

Meer informatie: www.artz.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden