Manege zonder Drempels ontvangt 3.297 euro van fietsers CBFB

Frans van der Horst (CBFB) overhandigd bedrag aan de Manege
Foto: Ede.nieuws.nl

Het CBFB schenkt dit jaar € 3.297 aan de Manege zonder Drempels. Het geld is bij elkaar gefietst tijdens de drie toertochten van het CBFB (Comité ter Bevordering van Fietstochten en Boslopen). Onlangs werd het bedrag aan de Manege overhandigd door Frans van der Horst, een zeer trouwe vrijwilliger van het CBFB.

Het uitreiken van de cheque was zoals Frans dat noemde “een bijzondere omstandigheid”. Namelijk twee Bennekomse organisaties die samenkomen, elkaar goed gezind zijn en allebei gedragen worden door vele enthousiaste vrijwilligers. Hij heeft respect voor al die mensen die zich belangeloos inzetten voor deze organisaties. Zoals de vrijwilligers die in weer en wind de fietstochten uitzetten. En zeker voor al die medewerkers en vrijwilligers bij de Manege, die enigszins ‘eigenwijs’ zijn en willen werken aan een betere maatschappij. Want als je de effecten ziet bij de kinderen die bij de Manege komen rijden, dan weet je het zeker: “deze mensen werken aan een betere maatschappij”.

Hoe lang hij zelf vrijwilliger is? Dat weet Frans al niet meer, maar zeker 16 jaar. Vele fietsers kennen hem inmiddels. Tijdens de drie jaarlijkse toertochten zit Frans namelijk altijd bij een post en geeft hij de fietsers een stempel en een mooi verhaal. Hij kan zich elk jaar weer verbazen over hoeveel mensen lekker de fiets pakken op zo’n dag. Hij vindt het prachtig van hen vervolgens de ervaringen over de tocht te horen.

De eerstkomende activiteiten van het CBFB zijn twee boslopen, de eerste op 11 november 2017. In het voorjaar van 2018 starten de fietstochten van het CBFB weer. Dan is vrijwilligers Frans van der Horst ook weer van de partij. Heeft u ook interesse om te helpen bij de organisatie van fietstochten en/of boslopen? Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Meer informatie: www.cbfb.nl.

Schrijf je mee? Rike van der Wiel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden