Lidl Bennekom overhandigt Fietsmaatjes Gelderse Vallei duizend euro

Foto: Ede.nieuws.nl

Op woensdag 20 september ontving Fietsmaatjes Gelderse Vallei uit handen van Erik van Holland, filiaalmanager van de Lidl in Bennekom, een cheque van duizend euro. Dit in het kader van de landelijke actie ‘Lidl helpt lokaal!’.

Lidl staat al twintig jaar midden in de maatschappij en is betrokken bij maatschappelijke projecten. Dit vierden ze in de maand juli met de landelijke actie ‘Lidl helpt lokaal!’. Met deze actie wilden ze lokale initiatieven financieel ondersteunen die een bijdrage leveren aan een betere en/of gezondere buurt. Fietsmaatjes Gelderse Vallei, begin dit voorjaar officieel gestart in Bennekom, werd voor deze actie genomineerd door de plaatselijke Lidl. Tot grote verrassing werd Fietsmaatjes verkozen en kreeg afgelopen woensdag uit handen van Erik van Holland, filiaalmanager van de Lidl in Bennekom, duizend euro. Dit bedrag is een zeer welkome bijdrage om uiteindelijk nog meer mensen een ritje op de duofiets aan te bieden.

Samen fietsen, plezier voor twee!

Fietsmaatjes Gelderse Vallei is een stichting die het mogelijk maakt dat mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen samen met een fietsmaatje (vrijwilliger) een fietstocht kunnen maken op de duofiets. Naast Bennekom heeft Fietsmaatjes ook vrijwilligers in Ede en Wageningen. Er wordt hierbij samengewerkt met o.a. Icare, Opella, Zideris, Bethaniƫ, Siza en Hersenletsel On Tour. Deze laatste organisatie stelt bijvoorbeeld hun duofiets volledig beschikbaar voor Fietsmaatjes. De fiets heeft elektrische trapondersteuning, waarbij de vrijwilliger stuurt en trapt. De deelnemer kan eventueel meetrappen. Er is veel belangstelling voor het duofietsen. Ondertussen heeft Fietsmaatjes Gelderse Vallei twee duofietsen en telt het ruim veertig vrijwilligers en een kleine dertig deelnemers.

Schrijf je mee? Heidi Kuin

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden