Bijeenkomst Alzheimer Nederland en Samen dementievriendelijk

Foto: Ede.nieuws.nl

Kom naar de bijeenkomst op 25 september 2017 van Alzheimer Nederland en Samen Dementievriendelijk.

Hartenkreten van mensen met dementie

“Blijf met mij in gesprek….”

“Denk met mij mee…..”

“Laat mij meedoen en genieten…..”

“Geef mij duidelijke informatie…..”

“Kijk wat ik nog wél kan….”

Wilt u meewerken aan het dementie vriendelijk maken van uw eigen gemeente? Kent u iemand met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie? Iedereen die meer wil weten over dementie, over Alzheimer Nederland en over Samen dementievriendelijk is van harte welkom op maandagavond 25 september van 19.30 tot 21.00 uur in het Zalencentrum Enka in Ede.

Tijdens de bijeenkomst wordt er informatie gegeven over het omgaan met mensen met een vorm van dementie die thuis wonen, sporten, boodschappen doen, wandelen, fietsen en dat graag zo lang mogelijk willen blijven doen.

Daarvoor is het nodig dat de samenleving dementie vriendelijk wordt. Bedrijven en gemeenten zijn daar mee bezig. De Gemeente Veenendaal is in deze regio hard op weg om dementievriendelijk te worden op allerlei gebied. Sportverenigingen, ouderenbonden, restaurants, kunnen het verschil maken voor mensen met dementie en hun familie en vrienden.

Alzheimer Nederland is in het hele land actief voor mensen met dementie. In deze regio is de regionale afdeling Veluwe Vallei-Grebbe betrokken bij vijf gemeenten: Ede, Renkum, Rhenen, Veenendaal en Wageningen. In alle gemeenten worden Alzheimer Cafés georganiseerd of voorbereid die maandelijks informatie en contact bieden aan mensen met dementie en hun naasten. Vele vrijwilligers zijn hierin actief.

Er is ruimte voor vrijwillige bestuursleden voor een nieuw bestuur uit de vijf gemeenten, bij voorkeur mensen die persoonlijk en/of professioneel betrokken zijn (geweest) bij de ziekte dementie. Bent u goed in samenwerken, een denker en/of een doener? Wilt u een spilfunctie vervullen om het grote doel van een dementievriendelijke samenleving te vertalen in uw gemeente?

We hebben u hard nodig. Een heel nieuw bestuur kan veel gaan betekenen in elke gemeente.

Komt u naar de bijeenkomst op 25 september?

Graag aanmelden bij Josephine Lambregts per mail [email protected]

of per telefoon 06 229 215 65.

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen voor meer informatie.

Ede: maandagavond 25 september van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Zalencentrum Enka,

Dr Hartogsweg 58, 6717 LT Ede

Schrijf je mee?

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden