Zwangerschap, borstvoeding en gezond opgroeien

Foto: Ede.nieuws.nl

Wanneer zijn peuters toe aan hun eerste boterham en wat kan er op? Wat zijn gezonde traktaties? Wat zijn leuke beweegspelletjes voor kinderen? In de infotheek over voeding en bewegen van Ziekenhuis Gelderse Vallei krijgen bezoekers antwoord op deze vragen. In september staat het thema ‘Gezond opgroeien’ centraal met veel informatie over gezond eten, bewegen en spelen voor de opgroeiende peuter. De infotheek in de centrale hal is gratis toegankelijk.

 

Bewegen en gezonde traktaties

Precies weten hoeveel fruit, groente en zuivel een kind nodig heeft. Of een gezonde traktatie maken voor de jarige. Of samen een leuk beweegspel kiezen. Dit kan na een bezoek aan de infotheek! Over deze onderwerpen is verschillende informatie te vinden. Het ziekenhuis geeft samen met Uk & Ko kinderdagverblijven hiervan leuke voorbeelden. Kom met je peuter langs op dinsdag 12 september tussen 14.00 en 15.00 uur of op vrijdag 29 september tussen 10.00 en 11.00 uur. Gezonde traktaties worden uitgedeeld, je kind hoeft niet stil te zitten of… juist wel om gezond te worden geschminkt.

 

Kleurwedstrijd

In de infotheek ligt een vrolijke kleurplaat van Koos Kikker. Doe mee aan de kleurwedstrijd en lever voor 25 september je kleurplaat in om kans te maken op een sportieve prijs.

Infotheek
In de infotheek in de centrale hal van het ziekenhuis is deze maanden veel informatie over ‘Beste zorg voor moeder en kind’ te vinden. Ook liggen er over de verschillende onderwerpen folders en brochures. Iedereen is van harte welkom in de infotheek van Ziekenhuis Gelderse Vallei.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden