Edese zwemt van Den Helder naar Texel

Foto:Natascha Coppelmans
Foto: Ede.nieuws.nl

De Edese Kim Hiddink zwom afgelopen week als enige Gelderse deelnemer van Den Helder naar Texel om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. Het was de tweede keer dat ze meedeed. Ook vorig jaar zwom de Edese zwemster de ca. 4 kilometer naar Texel.

Nadat de tocht in 2016 op een drama uitliep door het overlijden van een van de zwemmers besloten een aantal deelnemers om nogmaals de oversteek te maken om zo hun zwemvriend Rudo te eren en om nogmaals een groot bedrag voor de stichting Spieren voor Spieren op te halen.

In totaal stonden op 12 augustus dit jaar 42 deelnemers aan de start op de dijk in Den Helder. Hemelsbreed is de afstand tussen Den Helder en Texel 2,7 kilometer, maar door de sterke stroming in het Marsdiep kunnen de zwemmers niet in een rechte lijn naar Texel zwemmen. Het werden dit jaar 3956 meters. Kim had net als vorig jaar als doel om minimaal 4000 euro op te halen: een euro per meter zwemmen. Vorig jaar werd dit 5555 euro, dit jaar 5340 euro. In twee jaar tijd is dat een kleine 11.000 euro voor kinderen met een spierziekte. Een geweldige prestatie.

“Dit jaar was de tocht ’s avonds en ondanks windkracht 5 vielen de golven mee. De wind kwam uit een andere richting, waardoor de golven redelijk gelijkmatig kwamen en je er goed in kon zwemmen. Na ruim een half uur sprak ik een kajakker en die gaf aan dat ik goed bezig was en al ruim over de helft. Dat was fijn en ik kon inderdaad de finishboog al zien” geeft de 38 jarige aan. “Ik had ook dit jaar goed getraind, maar het blijft toch spannend omdat ik nooit in open water zwem, laat staan in open zee. Het zwemmen ging prima, al heb ik onderweg nog wel een kwal gekust. Dat was wel even schrikken, maar ik wist dat ik het beste gewoon door kon zwemmen.”

In totaal mocht de stichting Spieren voor Spieren 70.000 euro in ontvangst nemen na afloop van de zwemtocht. Wederom een recordbedrag waarmee heel veel kinderen met een spierziekte geholpen kunnen worden. Zelf ook meedoen aan deze monstertocht? Inschrijven kan vanaf 1 oktober op www.denheldertexel.nl.

Schrijf je mee? Stichting BeTough

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden