TB Truck & Trailer Service Ede zet zich in voor Manage Zonder Drempels

Foto: Wens op Wielen

EDE –De vestiging TB Truck & Trailer Service Ede, onderdeel van de Van Tilburg Bastianen Groep (TB), zet zich in het kader van Wens op Wielen in voor Manage Zonder Drempels.  Zij gaan voor hen de speciale huifbedden en tilliften onderhouden en repareren.

In het kader van het 85 jarig bestaan van TB is het initiatief Wens op Wielen opgezet, een maatschappelijk cadeau namens de  familie Bastianen om iets terug te doen voor de omgeving waarin zij werken. Elke TB vestiging  mag een maatschappelijk initiatief uit de omgeving kiezen, wat te maken heeft met mobiliteit en gericht op kwetsbare groepen in de samenleving, waaraan zij met het hele team een bijdrage  leveren.

Het eerste Wens op Wielen initiatief is vanuit de vestiging in Ede ingevuld bij Manege zonder Drempels in Bennekom. Zij zetten zich in voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Zij kunnen in deze manege het plezier, de ontspanning en de beweging van paarden ervaren middels speciale huifbedden en tilliften. De manege heeft hiervoor een speciaal huifbed ontwikkeld, waarbij de rijder op een doek ligt dat in een frame gespannen is over de ruggen van twee paarden.
Dit mooie werk wordt door zes vaste medewerkers en vijftig vrijwilligers gedaan.
Het onderhoud en reparatie van deze speciale huifbedden en tilliften gaat het team in Ede voor haar rekening nemen.

Van Tilburg – Bastianen Groep
In 1934 namen de heer Van Tilburg en mevrouw Bastianen een klein garagebedrijf over in het centrum van Breda. Na de tweede wereldoorlog, in 1947, verwierven zij het dealerschap van Volkswagen. Toen naast de behoefte aan personenwagens, ook het (beroeps-) goederenvervoer toenam, is er een afzonderlijke onderneming opgericht. Deze richtte zich op de dienstverlening rondom de bedrijfswagen, en in het bijzonder van het merk DAF (dealer sinds 1950). In de jaren ’60 verwierf Van Tilburg-Bastianen Groep het dealerschap van Audi en later hebben zij hier ook SEAT en SKODA aan toegevoegd.
Van een klein garagebedrijf is de onderneming inmiddels uitgegroeid tot een flexibele, innovatieve en toonaangevende internationale organisatie met een zestal werkmaatschappijen in de dienstverlenende automotive- en truckbranche in zowel Nederland als Polen. Inmiddels is de derde generatie van de familie nog steeds actief binnen het bedrijf.

Meer over Wens op Wielen vindt u op www.tb.nl/wens-op-wielen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden