SLOTEVENT ‘BOEREN IN DE KORTE KETEN’

Foto: Food Valley

Dertien boeren uit Foodvalley, één wens: hun producten verkopen op de lokale en regionale markt. Hoe gaan zij dit aanpakken? Ontdek het op 17 mei van 12.00 – 17.00 uur tijdens het slotevent ‘Boeren in de korte keten.’ Het slotevent is de afsluiting van de reeks masterclasses ‘Produceren in de korte keten.’

De dertien boeren zijn de uitdaging aangegaan om een concept te ontwikkelen waarmee ze hun producten kunnen verkopen op de lokale markt. Stadsgeiten, lokale scharrelvleeskippen, vlees van stieren, gezonde kefir en vertical farming: deze en andere concepten presenteren de boeren aan een vakkundige jury. Tijdens de netwerkborrel na afloop kunt u de boeren zelf ontmoeten. En wie weet welke mooie samenwerkingen er dan ontstaan?

Het slotevent ‘Boeren in de korte keten’ is een uitgelezen kans om verbindingen aan te gaan of te versterken op het gebied van lokale voedsel, korte ketens en lokale producten. De sfeervolle locatie voor dit netwerkevenement is de Veenderhoeve in de Klomp. Meld u aan.

Grip op eigen toekomst

Tijdens de masterclasses ‘Produceren in de korte keten’ hebben boeren uit Foodvalley begeleiding gekregen van Wageningen Universiteit om onderscheidende concepten te ontwikkelen voor de lokale markt. Leon Meijer, wethouder Food gemeente Ede: “We maken gebruik van de kennis van de Wageningen Universiteit om onze lokale boeren te ondersteunen. Daarmee zetten we de kracht van de Regio Foodvalley in, niet alleen voor onze agrariërs, maar ook voor onze inwoners. Samen werken we zo aan toekomstbestendige boerenbedrijven. Met de masterclass werken we aan het bereiken van de doelen die zijn vastgelegd in de regionale voedselvisie en het Manifest van Salentein.”

De masterclasses hebben impact, omdat er wordt gewerkt vanuit de deelnemende bedrijven en de kracht van hun bedrijfsvoering. De bedrijven krijgen verbinding met elkaar, met experts en met het zakelijk netwerk. Onder professionele begeleiding werken de boeren toe naar een  winstgevend verdienmodel. Zo krijgen de boeren weer grip op hun eigen toekomst.

Ervaringen van deelnemers

Johan Verbeek: “Ik heb geleerd om vanuit het perspectief van de consument het verhaal van het Biomeerwaarde ei te vertellen.”

Roel van Dijk: “De masterclass heeft me met het canvas model geholpen om alles op de goede volgorde te zetten en geen stappen over te slaan. Het samenwerken met de andere boeren was een grote meerwaarde.”

Erik van Veldhuisen: “Ik heb meer grip gekregen door vastberaden en geduldig te zijn en goed te luisteren naar de sprekers en medecursisten van de masterclass.”

Masterclass

De masterclasses ‘Produceren in de korte keten’ worden aangeboden door de regiogemeenten Ede en Barneveld, LTO Gelderse Vallei, WUR en Coöperatie Boerenhart en wordt gefinancierd door de Provincie Gelderland met geld uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

https://www.regiofoodvalley.nl/actueel/nieuws/slotevent-boeren-in-de-korte-keten/

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden