Open dag biologische boerderij

Foto: Veld en Beek

Open Dag bij Biologische Boerderij Veld en Beek Zondag 4 november, 13.00 tot 17.00 uur. Boerderij Veld en Beek stelt haar deuren en erf open om iedereen te laten kijken en proeven.

De koeien lopen nog dagelijks in de wei, en dat kun je proeven aan de melk, de kaas en de boter! We laten ook graag onze andere producten proeven, zoals brood, groente, vlees, yoghurt, karnemelk, kefir, room en creme fraiche.

Er zijn rondleidingen door de wei naar de koeien en langs de groenten op het land en in de kas. De groente op het land staat er nog prachtig bij. Veld en Beek ontwikkelt zich steeds meer tot een compleet gemengd bedrijf: naast vee ook groenteteelt. Het is mogelijk om een hele drie-gangen maaltijd samen te stellen uit ingredi├źnten van Veld en Beek. Nieuw is het Tarwe-roggebrood. De tarwe en de rogge worden verbouwd bij biologische boerderij Veld en beek. Het graan wordt gemalen door de Renkumse molen.

De Seelse bakker uit Doorwerth bakt het brood. Het brood is luchtig door de tarwe en het brood is smeuïg en smaakvol door de rogge. Het is een vloerbrood met een krokante korst. Het brood kan worden geproefd op de open dag en is verkrijgbaar bij de vijf afhaalpunten. De boerderij bestaat sinds 1999. Sinds 2010 is ze gevestigd op de huidige locatie aan de Fonteinallee op de Noordberg in Doorwerth/Heelsum.

Alle producten van de boerderij gaan rechtstreeks naar mensen in de omliggende dorpen. Inmiddels kunnen klanten voor hun boodschappen terecht in Ede/Bennekom, Oosterbeek, Renkum, Wageningen en op de boerderij. Streekproducten spreken steeds meer aan, mensen willen weten waar hun voedsel groeit. De klantenkring van de boerderij groeit dan ook als kool, er zijn nu 2500 leden.

DUS: de open dag is bij Biologische Boerderij Veld en Beek in Doorwerth. De winkel van Veld en Beek is bij Boerderij Hoekelum in Ede.

Biologische Boerderij Veld en Beek Fonteinallee 33 6865ND Doorwerth Jan Wieringa, 06-21516966 www.veldenbeek.nl

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden