Prinses bezoekt Ede

Foto: Besparkly

Sinds kort is Ede een magische dienstverlener rijker: een cosmetisch camouflage centrum. Mensen met een huidaandoening of ongewenste tattoo leren hier hoe ze die minder opvallend maken of zelfs laten verdwijnen.

Vanuit heel Nederland (en België) komen mensen naar Ede. Van bekende Nederlanders tot gezinshulpen. Deze week kwam er zelfs een Prinses (zie foto) langs voor een behandeling.

Wat is cosmetische camouflage?

Cosmetische camouflage bestaat al heel lang, maar toch kennen veel mensen het niet. Via een speciale foundation, laat je de hele dag een litteken of tattoo verdwijnen. Ook diverse huidaandoeningen (vitiligo, rosacea, wijnvlek, etc) zijn minder zichtbaar of verdwijnen zelfs helemaal. Voor een goed resultaat (vrijwel onzichtbaar, veeg-vast en waterproof) moet je ook wat technieken beheersen. Dat en meer leren mensen in het camouflage centrum.

Camoufleren om ‘gewoon’ je leven te leiden

Mensen camoufleren om diverse redenen. Bijvoorbeeld omdat hun leven negatief beïnvloed wordt, door een huidaandoening. In onze samenleving speelt schoonheid een steeds grotere rol. Dit verhoogt de druk op iedereen, maar zeker op de een miljoen mensen met een litteken of een huidaandoening in Nederland. Sommigen maakt dit niks uit, maar anderen wel. Ze gaan niet meer zwemmen of dragen geen rokje, omdat ze zich schamen voor de blauwe aderen op hun benen. Mensen met een wijnvlek doen zo min mogelijk boodschappen. Zo vermijden ze de blikken en steeds dezelfde vragen.

Camoufleren vanwege je werk

Dan is er ook nog een andere groep. Mensen die hun werk willen doen. Stewards en stewardessen worden niet aangenomen met zichtbare tattoos. Net als personeel in sommige restaurants. Ook bij gezinshulpen kan een tattoo een hindernis zijn om bij cliënten binnen te mogen komen. Er komen ook hele bijzondere beroepsgroepen naar Ede. Fotomodellen en actrices met tattoos. Bijvoorbeeld een actrice met een rol in een stuk dat zich afspeelde in de 19e eeuw. Een bekende vlogger met miljoenen views ziet er nu beter uit op beeld en bij een ‘echte’ Prinses (zie foto) uit Disneyland Parijs verdween deze week haar wijnvlek op magische wijze.

Hoe werkt camouflage? 

Om iets te camoufleren wordt eerst de huid vetvrij gemaakt. Via een extreem dekkende foundation, wordt een deel van de huid bedekt. Een poeder fixeert de camouflage zodat deze de hele dag blijft zitten en waterproof wordt. Tot slot vergt camoufleren ook wat kennis en vaardigheid. Het eindresultaat is dan veeg-vast, oogt natuurlijk en onopvallend.

Inhoud camouflage behandeling

Tijdens een intake gesprek met een camouflage expert worden eerst de wensen geïnventariseerd. Ook kijken hij naar allergieën en naar de eigen ervaring met cosmetisch camoufleren. Daarna wordt de kleur bepaald uit ruim 40 kleuren foundation. Meestal gebeurt dit samen met een visagiste. Deze kan evt. ook kleuren mengen zodat er altijd een goede match te maken is. Tot slot leren mensen het zelfstandig aan te brengen.

Meer weten? 

Meer weten over cosmetisch camoufleren? Bezoek de website van www.besparkly.nl. Hier staan ook meer voorbeelden van resultaten. Een kleurbepaling is gratis en voor een compleet consult met training wordt een onkostenvergoeding gerekend.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden