Vijf belangrijke medailles voor acro afdeling DOK Ede

11 apr 2022, 9:57 Sport
acro3
Al vroeg vertrok de acro afdeling van de christelijke gymnastiekvereniging DOK vanuit Ede naar Westerhaar.
Geschreven door Astrid Groeneveld
Een belangrijke wedstrijd want via deze wedstrijd kon DOK zich plaatsen voor het Oost Nederlands Kampioenschap op 23 april. Dit is zeker gelukt. DOK mag met meerdere teams meedoen aan deze Nederlandse Kampioenschappen van Oost Nederland (ONK). Lieke van Kleef en Jinte Balk beten het spits af voor de club uit Ede. Zij turnden zowel technisch als artistiek een goede wedstrijd en dit werd beloond met een gouden medaille en een plek bij het ONK.
In dezelfde categorie lieten ook Naomi Verschoor en Femke Dekker een hele mooie oefening zien, waar zij artistiek de hoogste score voor kregen. Zij werden helaas net 4e met deze prestatie, altijd zuur. Rozemarijn Gommer en Tirza Kroesbergen mochten wederom op het podium plaatsnemen. Met een sterke technische score kregen ze brons omgehangen op het podium. Danique de Jeu en Marit Gerritse kregen zilver voor hun leuke oefening en plaatsten zich rechtstreeks voor het ONK.
In de laatste wedstrijdronde waren de senioren D-lijn aan de beurt. DOK is trots op de twee mix pairs die we hebben. Zij sloten de dag af met een prachtige oefeningen. Rik Winters en Tamira Buijs mochten het hoogste podium beklimmen en het goud in ontvangst nemen. Met een klein verschil werden Mike Heimel en Marith Baan tweede in dezelfde categorie. Beide teams plaatsten zich ook rechtstreek voor het ONK op 23 april. Weer een mooie dag voor DOK Ede, wat een prestaties van de turnsters en de trainers.