Valse start DTS Ede

22 sep , 11:57 Sport
victoria dtsede
DTS Ede is de nieuwe competitie begonnen met een nederlaag. In Loosdrecht trok Victoria met een 1-0 zege uiteindelijk aan het langste eind. Jorrel Herboldt moest voortijdig het veld geblesseerd verlaten.
Verslag: René Willemsen
Foto 's: Albert Willemsen
Zaterdag was het dan eindelijk zover; de officiële start van het nieuwe seizoen. De blauwwitten reisden af naar Loosdrecht voor een duel met Victoria. Een wedstrijd zonder enige historie. Nooit eerder troffen beide verenigingen elkaar in competitieverband.
DTS Ede startte behoorlijk en had in de openingsfase het overwicht. Naast veelvuldig balbezit waren er ook enige mogelijkheden. Zo wist Frank Boers in de beginfase de bal in de opbouw te onderscheppen en kon hij vrij op het doel af. Zijn inzet ging echter naast. Ook was er de doelpoging van Jerrol Herboldt met een schot van uit de draai, maar deze werd door de goalie van Victoria gepakt. Victoria wist tussendoor met een snelle uitbraak bijna de score te openen, maar een grote kans werd net overgewerkt. Na een half uur spelen viel Jerrol Herboldt geblesseerd uit. Daarna kwam de wedstrijd in evenwicht. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder.
Waar het aan ontbrak bij beide ploegen was het creëren van kansen. Net voor de rust wist Bilal Tmim nog gevaar te stichten met een schot uit de draai, maar ook deze doelpoging werd verijdeld.
De thee was amper achter de kiezen of de thuisploeg kwam op voorsprong. Onnodig balverlies op het middenveld, en vervolgens niet voldoende ingrijpen van de Edese defensie, zorgde ervoor dat Luuk van Ommeren ongehinderd kon binnenschieten; 1-0. Het spel van DTS Ede werd er daarna niet beter op. Uiteraard werd de jacht gemaakt op de gelijkmaker, maar waar de opbouw vorig weekend nog vloeiend verliep, was het deze week veel rommeliger. In de 62e minuut volgde er een vrije trap voor DTS Ede. Die kwam uit bij de Edese aanvalsleider Arthur Gatsjatrian, die zijn kopbal gepakt zag worden. Niet veel later was Geert de Jong bijna succesvol. Een goed genomen corner werd door hem rakelings over gekopt. Tussendoor schoot de thuisploeg nog op de paal. Dat het spel veelvuldig stil lag, hielp de Edenaren ook niet om in haar spel te komen. In de slotfase waren er desondanks toch nog mogelijkheden voor een resultaat. Zo was er het harde afstandsschot van Jarvin de Haan vanuit de tweede lijn, die net naast ging. Verder wist doelman Daniel van Veen tot tweemaal toe zijn ploeg overeind te houden met goede reddingen. Eerst moest hij tot het uiterste reiken om een vrije trap van Geert de Jong nog net uit zijn doel te houden. Even later werd hij getest door een kopbal van een van zijn eigen verdedigers. Ook de zeven minuten extra tijd waren vandaag niet genoeg voor DTS Ede om tot scoren te komen.
En zo kennen de Edenaren een valse start. Naast het feit dat het deze wedstrijd niet had hoeven te verliezen geeft met name het vertoonde spel van deze middag een slecht gevoel. Komend weekend kan DTS Ede zich revancheren in het thuisduel tegen BFC.
Victoria - DTS Ede 1-0 (0-0)
Doelpunten: 48. Luuk van Ommeren 1-0
Gele kaarten: Finn Westerveld, Jason Buck, Rik Langhout, Geert de Jong
Victoria:
Daniel van Veen, Jim van der Scheer, Jason Buck, Luuk van Ommeren, Hessel Witkop, Finn Westerveld, Rik Langhout, Jasper Goené, Benjamin Wade, Daan Staal, Casper van Rietbergen.
DTS Ede:
Robin Franken, Luc Dolphijn, Chiel Willems, Geert de Jong, Jesse Buikema, Paul Oostermeijer (77. Thom Stunnenberg), Jorrel Herboldt (30. Arthur Gatsjatrian), Stijn Homburg (58. Maarten van Steenbeek), Jarvin de Haan, Frank Boers (58. Younes Corty), Bilal Tmim.