Gehavend DTS Ede onderuit in Langbroek- Verslag van René Willemsen en foto's van Fotograaf Albert Willemsen

06 okt , 10:29 Sport
svl dtsede
Albert Willemsen
DTS Ede heeft ook haar tweede uitduel verloren.
Na 45 minuten, met een 3-0 achterstand, was de wedstrijd al beslist. DTS Ede, dat vanwege een overvolle ziekenboeg met een flink gewijzigde samenstelling speelde, wist in het tweede bedrijf wat terug te doen. Aanvoerder Geert de Jong wist vanaf elf meter de Edese eretreffer op het bord te schieten. Jelle van Esseveld en Giorgio van Dommelen maakten vandaag hun officiële debuut in DTS Ede heren 1.
Verslag: René Willemsen
Foto 's: Albert Willemsen
Vandaag reisde DTS Ede af naar Langbroek met een flink uitgedunde selectie. Waar het al enige spelers moest missen de afgelopen weken, werd deze lijst deze week flink uitgebreid. Maar liefst tien spelers ontbraken wegens blessureleed of ziekte. Het was dan ook flink puzzelen vandaag voor trainer-coach Arnold Brehler om een representatief elftal op de been te brengen. Met SVL trof het vandaag een oude bekende waartegen het in het verleden reeds mooie duels heeft gespeeld. De ploeg uit Langbroek had vorige week haar eerste zege van dit seizoen behaald. Iets wat de Edenaren nog niet is gelukt deze competitie.
De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Al in de 7e minuut dook een aanvaller vrij op voor doelman Robin Franken, die met een goede redding deze kans verijdelde. Het was helaas voor de Edenaren een voorbode van wat zou volgen. In de 12e minuut werd balverlies op het middenveld ongenadig afgestraft door de snelle spits Ismael Khalak; 1-0. Slechts drie minuten later ontstond exact dezelfde situatie na wederom balverlies op het middenveld. Ditmaal wist Robin Franken de bal nog van de voet van Ismael Khalak te plukken. DTS Ede leek in de beginfase nog redelijk mee te komen in de wedstrijd, maar zodra de thuisploeg versnelde was het gelijk alarmfase 1. Zo ook in de 22e minuut toen SVL vanuit een aanval van DTS Ede razendsnel omschakelde en Ismael Khalak met het hoofd over de uitkomende Robin Franken zijn tweede van die middag maakte; 2-0. DTS Ede bleef onder vuur liggen en wist zelf nagenoeg niets te creëren. Het had het moeilijk in de eerste helft. Op slag van rust liep het nog meer schade op. Het was Joël Schutz, die iets te veel ruimte kreeg om uit te halen en met een fraai afstandsschot vanaf ruim 20 meter de 3-0 in de touwen joeg; 3-0.
Na de thee kwamen de Edenaren wat beter voor de dag en ging het combinerend op jacht naar de tegentreffer. In de 50e minuut werd Frank Boers binnen de zestien meter afgehouden van scoren en volgde een penalty. Geert de Jong faalde niet vanaf elf meter; 3-1. DTS Ede wist vervolgens een aardige fase te combineren, zonder echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg kwam nog enige malen gevaarlijk door vanuit de omschakeling. In het slot was er nog een hard schot van Geert de Jong, die net naast ging. Luc Dolphijn moest zich nog geblesseerd laten vervangen. Maar de wedstrijd was vandaag eigenlijk al na 45 minuten gespeeld. Het aantal afwezigen was simpelweg te groot.
Komend weekend vervolgt DTS Ede de competitie met een thuisduel tegen Go Ahead Kampen.
SVL - DTS Ede 3-1 (3-0)
Doelpunten: 12. Ismael Khalak 1-0, 22. Ismael Khalak 2-0, 45. Joël Schutz 3-0, 50. Geert de Jong 3-1 (pen.)
Gele kaarten: Stijn Homburg