DTS Ede herpakt zich na de rust

29 sep , 10:33 Sport
dtsede bfc
DTS Ede heeft haar eerste competitiepunt voor dit seizoen binnen. In eigen huis moest het in de eerste helft de voorsprong nog laten aan de gasten van BFC, maar na de rust herpakten de Edenaren zich en wist Arthur Gatsjatrian, vanuit de rebound, de blauwwitten op gelijke hoogte te brengen. Verdediger Chiel Willems moest het duel voortijdig geblesseerd verlaten.
Verslag: René Willemsen
Foto's: Albert Willemsen
Zaterdagmiddag speelde DTS Ede haar eerste thuiswedstrijd van deze competitie en dat deed het tegen BFC uit Bussum. Wederom een tegenstander waartegen het nog nooit eerder in competitieverband was uitgekomen. Waar DTS Ede vorig weekend de punten aan Victoria moest laten, waren de gasten het seizoen goed begonnen met een 3-1 thuiszege tegen Go Ahead Kampen.
De gasten zetten van meet af aan druk. En waren na twee minuten al dicht bij een openingstreffer. Van dichtbij werd net naast geschoten. Een waarschuwing voor de Edenaren, die in de beginfase geen antwoord hadden op de pressing van de gasten. Na tien minuten spelen zette Niels Posthuma zijn ploeg op voorsprong. Onder druk werd de bal uitverdedigd vanuit het Edese centrum naar de zijkant. De attent opgestelde Niels Posthuma onderschepte echter de bal en wist met een beauty de bal in de linkerhoek binnen te schieten; 0-1. Niet veel later nog een tegenvaller voor DTS Ede. Verdediger Chiel Willems kon niet verder en moest geblesseerd het veld verlaten. De ploeg uit Bussum bracht veel energie in de wedstrijd en liet niet los. Zo volgde er nog een paar gevaarlijke aanvallen, maar de Edenaren bleven overeind. In het laatste gedeelte van de eerste helft kwamen de Edenaren wat terug in de wedstrijd. Zo was het de ingevallen Maarten van Steenbeek, die in de 34e minuut zijn voorzet bijna binnen zag vallen in het doel van BFC. De rebound werd van dichtbij overgeschoten.
De rust had DTS Ede zichtbaar goed gedaan. De Edese formatie transformeerde van de prooi naar de jager. Al meteen waren er kansen. Eerst was er de voorzet van Bilal Tmim, die door Frank Boers werd overgekopt. Gevolgd door een schot in kansrijke positie van Jarvin de Haan, die gepakt werd door de doelman. DTS Ede voerde de druk op en kwam enige malen gevaarlijk door. In de 58e minuut was er het schot van Geert de Jong vanuit de zestien die gepakt werd. Probleem was alleen dat DTS Ede zichzelf niet beloonde en de kansen onbenut liet. BFC kwam tussendoor ook enige malen vanuit de omschakeling snel door. In de 63e minuut kreeg DTS Ede loon naar werken. Een voorzet van Frank Boers vanaf rechts bereikte Jarvin de Haan, die zijn ingezet half gestopt zag worden door de BFC-goalie, maar de rebound was voor Arthur Gatsjatrian, die de bal eenvoudig het laatste zetje kon geven; 1-1. DTS Ede ging door en het wachten was op een tweede Edese treffer. Echter die viel vandaag niet. De afstemming voorin liet enige malen te wensen over, waardoor de gasten uit Bussum overeind bleven.
En daarmee heeft DTS Ede haar eerste punt binnen. Gezien de hele wedstrijd zal het moeten kunnen leven met deze uitslag. Al waren er wel degelijk mogelijkheden op meer. Komend weekend gaat DTS Ede op bezoek bij SVL in Langbroek.
DTS Ede - BFC 1-1 (0-1)
Doelpunten: 10. Niels Posthuma 0-1, 63. Arthur Gatsjatrian 1-1
Gele kaarten: Felipe Cartigny, Samuel van Huisstede