Martin van den Brink houdt schade beperkt

Foto: Ede.nieuws.nl

Een kleine technische tegenslag heeft het team van Mammoet Rallysport vandaag parten gespeeld. In de derde etappe van de Silk Way Rally gooide een kapotte naafkeerring roet in het eten. Een tiende plaats in de etappe was het resultaat.

Martin van den Brink, Richard Mouw en Daniel Kozlovsky moesten in de 330 kilometer tellende proef op weg naar Kostanay 28 minuten en 51 seconden prijsgeven op etappewinnaar Shiarhei Viazovich. De Wit-Rus stak vandaag in blakende vorm en liet Martin Kolomy, Ton van Genugten en Dmitry Sotnikov achter zich.

Martin van den Brink zag zijn leidende positie in het klassement verloren gaan door technische tegenslag. “Op 30 kilometer voor de finish moesten we stoppen. De kapotte naaf zorgde ervoor dat de band leeg liep. We moesten een wiel wisselen en dat kostte een klein kwartier,” aldus Van den Brink.

De Harskamper heeft zich verder prima vermaakt in de Renault CBH 385. “Het was een mooie etappe. De proef was snel, maar ook mooi en uitdagend. Het parcours ging door bossen, maar ook over vlaktes met veel vegetatie. Op het probleem met de naaf na hebben we niet veel te klagen. Het ging eigenlijk best wel lekker.”

Volgens Martin van den Brink is er na deze etappe nog niets verloren. ,,We hebben wat tijd verloren, maar dat geldt voor meer teams. De komende dagen gaat er nog veel gebeuren.”

In de strijd om de topposities hoeven de mannen van Mammoet Rallysport geen rekening meer te houden met onder andere Ales Loprais, Pascal de Baar, Gert Huzink en Eduard Nikolaev. Loprais kreeg tientallen uren straftijd om weer te kunnen starten. Nikolaev verloor vandaag ruim twee uur. De Baar en Huzink kregen in hun Renault trucks nog grotere tegenslagen te verduren. “De truck van Pascal de Baar hebben de jongens van ons team gisteren geborgen en naar het bivak gebracht. Vandaag stond hij weer aan de start, maar kwam stil te staan met een kapotte turbo. Ook Huzink stond stil op de proef. Hij had ook motorproblemen.”

Het mammoet trio ziet de komende dagen met vertrouwen tegemoet. “We gaan morgen proberen om weer iets goed te maken. We kijken ernaar uit.” De achterstand van Van den Brink op koploper Kolomy is 22 minuten en 18 seconden. Achter Shibalov, Sotnikov en Mardeev is Ton van Genugten op de vijfde plaats nu de beste Nederlander.

Dinsdag vervolgt de Silk Way Rally het feestje in Kazachstan. De rit gaat van Kostanay naar Astana. De proef is 373 kilometer. De omgeving en de ondergrond zullen langzaam veranderen en de temperaturen zullen stijgen.

Tekst: Berry KamphorstFoto: Rallymaniacs

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden