Nat maar mooi weekeinde coureur Melvin van der Voort

Foto: Fam. van der Voort
Foto: Ede.nieuws.nl

De 11-jarige Edese coureur Melvin van der Voort beleefde een prima weekeinde.

Op het natte maar snelle circuit De Landsard (Eindhoven) behaalde Van der Voort in het Molenaar NSF 100 Championship een mooie zesde plaats. Twan Smits, klassementsleider Kas Beekmans en Damian Boessenkool bezetten het podium. In het algemeen klassement bezet Melvin van der Voort de elfde positie.

“Omdat er volgens de reglementen niet met regenbanden mocht worden gestart was het wel duidelijk dat het klassement op de kop kon gaan. Bij de eerste training bleek al dat stuurmanskunst en geduld beslissend konden worden”, aldus Melvin van der Voort.

In de kwalificatie leek de Edenaar die in zijn ronde op het snelste stuk van het circuit bij het remmen met hoge snelheid onderuitging geen tijd neer te zetten. Bij de val bleek dat het stuur behoorlijk was beschadigd. Sturen leek bijna onmogelijk, maar in plaats van op te geven wist Melvin de motor toch te starten. Uiteindelijk werk startpositie zes bereikt.

START

Bij de regenachtige start was de jonge Edenaar goed weg. Vanaf plek vier probeerde Melvin van der Voort zijn voorganger uit te remmen. Maar dat ging niet helemaal goed. Met nog twee ronden te gaan ging het mis en werd plek drie verloren.

Bij het remmen ging de voorkant eraan. Met een uiterste krachtsinspanning wist Melvin van der Voort de motor snel op te pakken en deze als zesde over de finish te brengen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden