Edese Yara van der Molen 2e op NK Rhönrad Turnen

Foto: Kitty van der Molen
Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 10 juni, was het eindelijk zover. Yara van der Molen van de Rhönradselectie van DOK mocht onder begeleiding van Saskia van Bruxvoort meedoen aan het NK Rhönrad Turnen in Krimpen aan de IJssel.

Voor Yara was dit best een overwinning. Vorig jaar was ze vlak na een super goed geturnde plaatsingswedstrijd ten val gekomen. Door een dubbele armbreuk was ze maandenlang uit de running en miste ze het NK Rhönrad Turnen 2016. Maar na lang knokken behaalde ze dit jaar de limiet voor het NK op Niveau 4 (junior 1).

Tijdens de plaatsingswedstrijden eerder dit jaar had Yara haar tegenstanders Ilana Bezemer en Xenia Suters van KDO Krimpen ontmoet en ze wist dat dit gezellige meiden, maar ook geduchte tegenstanders waren.

Na een gedegen warming up samen met haar rhönrad-maatje Marjet van SSS Grou, begon de wedstrijd voor Yara met het onderdeel ‘Sprong’. Yara voerde 2 mooie sprongen uit en kreeg daarvoor een keurige 7.10.

Het tweede onderdeel was ‘Rechtuit’. Vorige week hadden Saskia en Yara de oefening nog aangepast en dat was een goede keuze. Yara liet een prachtige oefening zien waarbij ze geen enkele keer gevangen werd. Voor de oefening haalde Yara in eerste instantie een 6,65. Omdat Saskia dit laag vond voor de geturnde oefening, ging ze navraag doen. Er bleek inderdaad iets mis te zijn gegaan met het beoordelen en nadat Saskia protest had aangetekend, veranderde het cijfer in een 7,25.

Het laatste onderdeel ‘Spiralen’ begon goed. De oefening zag er prachtig uit, maar helaas bleef de voet van Yara achter het rad hangen, waardoor ze heel laag kwam te draaien en het een aantal rondjes duurde voor ze haar voet weer goed kreeg. Dit koste zoveel kracht dat het niet meer lukte om het rad omhoog te krijgen. Ondanks een aftrek van (waarschijnlijk) 0,8 punten, haalde ze toch nog een mooie 7,00 voor spiralen.

Uiteindelijk werd Yara met een puntentotaal van maar liefst 21,35 punten 2e op het NK Rhönrad Turnen, niveau 4, junior 1. Een prachtige prestatie!

Kitty van der Molen

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden