Twintig medailles voor DOK op één wedstrijd

Foto: Alex Beukhof
Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 10 juni stonden de toestelkampioenschappen in het Riet in Ede op het programma voor de christelijke Edese gymnastiekvereniging DOK.

In eerste instantie leken de wedstrijden niet door te gaan omdat er geen vereniging was die zich had opgegeven voor de organisatie van deze wedstrijd. DOK had al meerdere wedstrijden georganiseerd in dit seizoen maar besloot voor de turnsters van de vereniging ook deze wedstrijd te organiseren.

Dat was een hele goede keuze, meer dan 20 medailles werden er gewonnen in Ede. Een topprestatie van de turnsters.

Op balk was er goud voor Manuela Speijers, zilver voor Eva van Wijngaarden, Fleur Mulder, Laura Wolters, Fleur den Boer en Layra Top, het brons ging naar Shanti Bijzet en Nynke de Vreugd. Deze dames lieten zien dat de 10 centimeter brede balk niet te smal is. Prachtige oefeningen werden er getoond met radslag-salto en boogje-salto van de balk af.

Op sprong werden er vijf medailles bij DOK-turnsters omgehangen. Het goud ging naar Valesca Adriaens, zilver naar Shanti Bijzet, drie bronzen medailles gingen naar Fleur Mulder, Marlou Kruizinga en Alisha Bijzet. Vierde werd Layra Top.

Bij het toestel brug was er zelfs een heel DOK-podium. Wat een feest. Goud hing er om de nekken van Layra Top en Fleur Mulder. Zilver was er voor Nynke de Vreugd en brons was er voor Daphne van den Brink en Mirte van Markesteijn. De zure vierde plek was hier voor Jannieke Meijer.

Tot slot vloer. Hier werd een zeer verbaasde Fleur Mulder eerste. De vierde medaille voor haar vandaag. Ook hier twee vierde plaatsen, Naomi Kats en Layra Top grepen net naast de medailles.

Een hele goede dag dus voor de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede. Bijna het einde van het seizoen. DOK gaat nog wel knallend afsluiten. Op 24 juni met een grote dansvoorstelling DOK movements in het theater van de Reehorst en op 1 juli met de voorstelling DOK op wereldreis in sporthal De Peppel. DOK viert haar 95-jarig bestaan op grootse wijze.

Astrid Groeneveld Foto: Alex Beukhof

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden