Een druk skeelerweekend voor de Edese IJsvereniging met drie gouden medailles

Foto: Kim Hiddink
Foto: Ede.nieuws.nl

Een druk en geslaagd skeelerweekend voor de Edese IJsvereniging. Twee inline-skate wedstrijden, een toertocht en een NK Marathon op de weg! Dat leverde drie gouden medailles op, een beetje spierpijn en veel blije gezichten.

Medailles

Vrijdag reden Niels, Jasmijn, Isa, Twan, Mart, Wigge en Bauke in Heerde. Voor een aantal rijders was dit de eerste keer op een piste en dat is best even wennen. Een piste loopt namelijk licht omhoog in de bochten en dat vraagt een andere tactiek bij het rijden. Het pakte echter goed uit en de Edese rijders pakten virtueel een aantal mooie podiumplaatsen.

Foto: Kim Hiddink

Dat was ook het geval op zaterdag toen de regio-competitie werd verreden in Zeist. Aan de start stonden Twan, Niels, Jasmijn, Anna, Isa, Bauke en Chaim. Dat leverde maar liefst drie gouden en een zilveren medaille op. Voor Isa Leroy een dik verdiende gouden medaille nadat ze bijzonder goed gereden had. Isa: “Vooral de puntenkoers ging goed vandaag! Dat vind ik de lastigste afstand, maar ook het leukste omdat je steeds goed moet opletten wie er punten pakt. Dat spelletje vind ik erg leuk!” Bij de puntenkoers rijden rijders allemaal tegelijk een aantal ronden en pakken de eerste twee rijders bij elke doorkomst punten. Degene die aan de finish de meeste punten heeft verzameld, wint. Dat hoeft dus niet de snelste rijder te zijn.

Skeelertoertocht

Op zaterdag werd ook de Veluwe-Vallei Skeelertocht gereden, een toertocht langs de mooiste gebieden van Ede. Dit jaar deden er 51 deelnemers mee die genoten hebben van het prachtige weer en de goed uitgezette skeelertocht. Elk jaar organiseert de EIJV deze toertocht om zo liefhebbers van het skeeleren te laten kennismaken met toertochten. De routes varieerden van 17 tot 39 kilometer en leverden gecombineerd maar liefst 111 kilometer skeelertocht op.

Bericht Edese IJsvereniging

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden