Goud voor Margreet Takken bij NK Masters

Gert Beuving PR

Margreet Takken heeft zondag 11 juni in Gouda bij het NK Masters de gouden medaille gewonnen bij het speerwerpen voor Vrouwen 35+.

De uit Wageningen afkomstige Climax-atlete nam in haar vierde poging met een afstand van 36.40 meter de leiding over. Dat was ook de winnende afstand, zodat ze haar titel prolongeerde.

Het behalen van de titel leek vooraf misschien vanzelfsprekend, maar dat is het uiteraard niet. De eerste poging wierp de Climax-atlete ongeldig, omdat de speer werd gevangen door de wind en buiten de sector terecht kwam. Jammer, want het was een prima worp. Daarna volgden twee matige worpen.

In verband met de finale werd de groep vervolgens opnieuw heringedeeld. Margreet stond bij aanvang van de finale nog op de tweede plaats. Bij de vierde poging wierp ze 36.40 meter. Dat was ook de winnende afstand en hiermee werd ook de medaillelimiet behaald, zodat ze ook officieel Nederlands Kampioen werd. De andere twee podiumkandidaten zijn weliswaar tweede en derde geworden, maar ontvingen vanwege geen medaille.

Sanne Laagland Winder wint brons bij NSK

Sanne Laagland Winder heeft zaterdag 10 juni bij het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) in Enschede de bronzen medaille gewonnen bij het speerwerpen. De Climax-atlete wierp in haar eerste worp al 34,16 meter en ging als derde naar de finale. In de finale kwam de concurrentie voor de 3e plaats steeds dichterbij komen, maar nummer 4 bleef uiteindelijk op 34,00 meter steken. Joost De Kleuver werd op de 1500 meter zevende in een tijd van 4.25.70 min.