Remco Bertelink uit Ede wint districtskampioenschap Oost

Foto: Ede.nieuws.nl

Maandag 5 juni zijn in Ootmarsum de Districtskampioenschappen wielrennen van het district Oost gereden. Alle wielrenners waarvan hun licentie is afgegeven in het district Oost streden daar in de verschillende categorien om het kampioenschap.

Van de WVEde stond alleen Remco Bertelink aan de start en wel bij de Masters 30+. De wedstrijd werd gereden over 60 km op een omloop van 6 km door het verrassend glooiende heuvelland rond Ootmarsum. Er stond een groot peloton aan de start en een aantal sterke mannen hadden besloten om direct hard van start te gaan om zo het peloton te breken op de eerste hellingen.

Dat lukte. Zes man waaronder Remco Bertelink en zijn ploeggenoot van STMA Timo Fransen hadden al snel een gat. Even later wisten vier man waaronder Nederlands kampioen en oud WVEde renner Guido Benthem nog aan te sluiten. Het peloton was gezien en de kopgroep van tien man liep steeds verder uit. In de eindsprint wist STMA het goed uit te spelen. Fransen trok de sprint van heel ver aan en Bertelink wist vrij eenvoudig het kampioenschap op te eisen.

Omdat de overige WVEde renners een licentie hebben die is afgegeven in het District Midden reden zij op een ander Districtskampioenschap in Amersfoort. Bij de junior-vrouwen is Anouk Spies daar derde geworden. Bij de amateurs werd Matthijs Spies 18e. Bij de masters 40+: Adrie Frijters 4, Arjan Seunninga 5, Marten Vosmer 14 en Watze Vroom 15. Bij de masters 30+: Roy Andes 10 en Richard van Hardeveld 13.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden