Rick den Hartog gestegen naar 2e van het klassement, volgende week de strijd voor het Nederlands kampioenschap

Foto: Ede.nieuws.nl

Na de top dag in Eefde van het weekend ervoor, was het zaterdag weer tijd voor KBO Cup ronde 4. Hopend op meer gelijkheid tussen de 390cc karts reisden we af naar Oldenzaal.

Tijdens de eerste kwalificatie merkte ik het al, weer een kart dat gewoon niet lekker liep en op snelheid te kort kwam. Continu lag ik zesde in de kwalificatie en wat ik ook probeerde, niks hielp.

Dit betekende dat ik vanaf een zesde startplaats mocht vertrekken voor race 1, van alles was nog mogelijk. Ook omdat we in tegengestelde richting reden, wat mij normaal gesproken erg goed ligt, was het extra spannend. Tijdens de race zou echter blijken dat het totaal niet spannend zou worden, er werd in een treintje gereden met overal ongeveer 2/3 kartlengtes ertussen en niemand kon met elkaar knokken.

Erg duidelijk kwam nu naar voren dat het op deze manier, met deze karts, niet erg spannend is om te racen. Dit bleek ook uit de uitslag, alles bleef hetzelfde als in de kwalificatie, op 1 wisseling van positie om de laatste twee rijders na. Voor mij dus een zesde plaats, erg teleurstellend omdat ik op het rechte stuk continu snelheid te kort kwam, terwijl ik de bochten enorm veel won.

Met rijders en organisatie werd besloten om tijdens de tweede race met de wat langzamere, 270cc, karts te rijden. Hiermee zou de gelijkheid namelijk toenemen en meer gevechten op de baan ontstaan.

En niets was minder waar, ik kwalificeerde me als derde, maar direct in de eerste rondes van de race begon het geknok. Opkomend rechte stuk zat ik in een sandwich tussen twee andere rijders en ik kon geen kant op, hiermee verloor ik een aantal plaatsen. Rijdend op een zesde positie wist ik langzaam mijn weg terug te vinden naar de derde plaats, waarna ik alles op alles zette om de eerste twee rijders, die inmiddels ook met elkaar aan de haal gingen, bij te halen.

Thony Everhardus volgde mij hierbij en samen zetten we koers richting Niels Mutser, de leider, en Rick van Tamelen. In de op een na laatste ronde won ik zoveel tijd, dat ik ineens het gat helemaal kon dichten om in de laatste paar bochten nog te profiteren van het gevecht voor mij. Ik plaatste een aanval, door de organisatie eentje genoemd als ‘eentje uit het boekje’, maar mijn tegenstander reed mij opzettelijk vol het gras in, waardoor ik bijna mijn plek verloor aan Thony, maar hij was zo sportief om geen harde aanval meer in te zetten.

Meteen ging de raceleiding in discussie en werd er gelukkig een tijdstraf van 5 secondes gegeven aan de rijder, waardoor ik alsnog als tweede werd genoteerd op de uitslag. Niels Mutser was dagwinnaar, gevolgd door Marc Donders en Thony Everhardus, op beide rijders kwam ik net twee puntjes te kort voor het podium. Niet tevreden, maar wel gestegen in het klassement van een derde naar een tweede plaats. Op naar volgende week, een race van het Nederlands Kampioenschap NKH, opnieuw in Oldenzaal!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden