Bauke van Beek wint vierde regiowedstrijd

Foto: Ede.nieuws.nl

Bauke van Beek uit Ede heeft al zijn wedstrijden gewonnen bij de vierde Dave van Dam inline-skate regiowedstrijd in Gouda. Hiermee won hij ook de dagprijs en staat daarmee eerste in het klassement.

Vooral op de puntenkoers maakte hij indruk door alle punten weg te kapen voor zijn naaste concurrenten. In de tijdrit bleef hij als enige van zijn categorie onder de 40 seconden met een tijd van 39.08.

Tijdens de warme zaterdag werd er op het parcours in Gouda sowieso hard gereden door alle EIJV-pupillen. Ook Chaim Boer won zijn de eerste prijs bij de junioren B.

Zijn tijd 37.32 op de 400 meter tijdrit was net geen baanrecord maar wel de snelste tijd van de dag. Ook Isa Leroy mocht bij de pupillen op het podium een medaille in ontvangst nemen. Ze won de puntenkoers en werd daarmee in het algemeen klassement tweede.

Een prima plek als je weet dat ze dit jaar vanwege goede prestaties in een hogere categorie mag uitkomen. Voor haar skeelervriendinnetje Jasmijn Hiddink was een zevende plaats prima na een bijna val op de tijdrit. Niels Hiddink reed dit seizoen voor het eerst onder de minuut op de 400 meter en werd daarmee 6e in het eindklassement.

De EIJV-rijders doen het goed dit jaar in de regiocompetitie, ondanks dat de wedstrijdgroep flink is uitgedund wegens rijders die kiezen voor het schaatsen of voor een regioselectie. De volgende wedstrijd is over twee weken in Zeist.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden